Get Adobe Flash player

Jönnek a francia R5-ösök - Homológ végre a Peugeot 208 T16

 

Homológ végre a Peugeot 208 T16

A Peugeot 208 T16 a hétvégén élesben is bemutatkozhat, miután a hét folyamán átesett a homologizációs eljáráson.

A teljesen új R5-ös kocsit Paolo Andreucci fogja pályára vinni a Rally Il Ciocco aszfaltos gyorsaságijain Olaszországban, majd a hónap végén murván is megmutatja magát a 208 T16, az Európa-bajnoki értékelésbe beleszámító Akropolisz Rally-n Craig Breen és Kevin Abbring ül az autók volánja mögé.

A 208 T16 a várakozások szerint a szezon elejére készen állt volna, de a dátumot március 1-ig kitolta a Peugeot, hogy további teszteket és fejlesztéseket tudjon végezni az autón.

Az FIA a hírek szerint problémát talált a kocsi vízpumpájával kapcsolatban, ami azt eredményezte, hogy a Peugeot-nak át kellett helyeznie az egységet. Az FIA ezt követően ezen a héten vette szemügyre a kocsit újból, ami végül megkapta a homologizációt.

„Az első autó kiszállítása csupán az első epizódja az izgalmasnak ígérkező kalandnak” – mondta el Bruno Famin, a Peugeot Sport igazgatója. „A 208 T16 egy stratégiailag fontos zászlóshajója a Peugeot Sportnak, főként az idei évben, mely a harmincadik évfordulója a 205 T16 bemutatkozásának.”

Famin hangsúlyozta, a Peugeot prioritása most az, hogy minél hamarabb ellássa ügyfeleit az autókkal. A Peugeot R5-ös autójára a fejlesztések és a homologizáció csúszása ellenére huszonkét megrendelés érkezett már.

„Jelentős az érdeklődés a 208 T16-ra, és az a legfontosabb számunkra, hogy szorosan együttműködjünk az ügyfeleinkkel, legyenek azok leányvállalat támogatású vagy privát csapatok, hogy győzelemhez segítsük őket bármilyen felületen” – tette hozzá Famin.

A testvérvállalat autója, a Citroen DS3 R5 fejlesztése párhuzamosan zajlott, ez várhatóan a jövő hónap legelején kapja meg a homologizációt. A Citroen csapatvezetője, Yves Matton a következőket mondta el: „Úgy döntöttünk, hogy a DS3-at néhány nappal később homologizáljuk, hogy hagyjuk a Peugeot-t részt venni két versenyen, amivel szert teszünk némi tapasztalatra, mielőtt a DS3-at homologizálnánk. Ez nem változtat a tervünkön semmit. Az autóink homologizálásra kerülnek az ügyfeleink első tervezett versenye előtt, ami április első napjaiban lesz.”

 

Andrew

 

2014. március 14.