Get Adobe Flash player

Kutyával szponzort szerezni

Bryan Bouffier nem szokványos módon találta meg szponzorát a Monte-Carlo Rallye-ra. A francia versenyző meséli el a történetet:

„Ez egy nagyon kedves sztori. Több évvel ezelőtt, 2005-ben kaptam egy nagy kutyát, egy Scooby-doo-szerű állatot, amit Atchoumnak neveztünk el. Nyolcvan kiló volt. Hat hónapos volt, amikor megkaptam, és mindig csirkehúst akart enni! Próbáltam neki más ételt is adni, de a csirkehúst ette csak meg. Nem volt egyszerű. A helyi szupermarketbe kellett járnom folyamatosan, hogy csirkehúst vegyek, ami hatalmas pénzekbe került havonta. A szupermarket egy baromfikra specializálódott cégtől kapta a csirkehúst, amit Royal Bernardnak hívtak. Felhívtam a céget, hogy megtudjam, adnának-e alacsony áron csirkehúst, de először azt mondta az ember, hogy nem. Csalódott voltam, de elmentem az irodájukba, akkor találkoztam vele először. Megbeszéltük az árat, megtisztelt, nagyon olcsón adta a csirkehúst. Az évek során sokszor láttam, mivel minden hónapban mentem.

2012-ben akartam indulni Monte-Carlóban, de a költségvetés egy része hiányzott. Beszéltem vele, hátha meg tudja kérdezni a nagyfőnökét, hogy érdekelné-e a céget, hogy segítsenek nekem. Így találkoztam először a főnökével. A megbeszélés tíz percig tartott, végül ő lett a legnagyobb szponzorom abban az évben a Montéra. Nem igazán érdekelte az embert az autósport, néhány versenylova volt, de nyomon követte a versenyt, és Monte-Carlo után azt mondta, ’oké, ez egy nagyon jó tapasztalat volt’. A következő évben WRC-t akartam vezetni, amire azt mondta, segítene ismét. Így tudtunk kibérelni egy DS3 WRC-t 2013-ra és a Fiestát erre az évre. A dolgok nagyon jól alakultak 2013-ban, ötödik helyezés abszolútban, a legjobb nem gyári versenyző. A végső eredmény igazán jó volt, néhány gyorsaságin jó időt autóztam, de más szakaszokon nem voltam annyira elégedett magammal. Ez volt az első alkalom, hogy WRC-vel indultam ezen a versenyen, nem teszteltem havon, úgyhogy nagyon nehéz volt számomra, de remélem, idén jobb lesz.”

Mint kiderült, így is alakult, Bouffier és navigátora, Xavier Panseri a második helyen fejezték be a Fiesta RS WRC-vel a hercegségi viadalt a kutyájának és a baromfifeldolgozó cégnek is köszönhetően.

 

Andrew