Get Adobe Flash player

B csoportos szörnyetegek a goodwoodi Members’ Meeting rendezvényen

A március 29-30-án a Goodwood Motor Circuit-on megrendezésre kerülő 72. Members’ Meeting-en visszaidézésre kerül a mágikus B csoportos idők látványa, hangjai és illatai.

1982 és ’86 között a B csoportról szólt a ralisport, az időszak olyan nemzetközi szupersztárokat tett világbajnokká, mint Hannu Mikkola, Stig Blomqvist vagy Juha Kankkunen és voltak reflektorfényben az Audik, Peugeot-k és Lanciák.

Biztonsági okokból ezeknek a speciális homologizációval rendelkező autóknak a korszaka 1986-ban véget ért. Goodwoodban 1966 óta minden évben megrendezik a Members’ Meeting-et, de most mutatnak be először egy színes csokrot ezekből a szörnyetegekből.

A tizenhét jelentkező mindegyike részt vesz a Goodwood Motor Circuit-on tartandó demonstrációs futásokon, melyen így a ralisport legizgalmasabb és legveszélyesebb érájának minden négykerékhajtású modellje képviselteti magát.

Láthatóak lesznek működés közben a korszak legsikeresebb autói, az Audi Quattro, a Peugeot 205 T16 és a Lancia Delta S4 csakúgy, mint a Lancia 037, ami a ritka, Würth-ös dekorációval fog megjelenni. Szintén akcióba lendül egy Renault 5 Maxi, ami hasonló lesz ahhoz, mint amivel a francia legenda, Jean Ragnotti megnyerte az 1985-ös Tour de Corse-ot, valamint más, akkoriban a reflektorfényből kevesebbet elhódító típus, beleértve az MG Metro 6R4-et, a Ford RS200-at vagy az esetlen megjelenésű Citroen BX 4TC-t.

Az esemény mindkét napján, március 29-én és 30-án is pályára lép mindegyik autó a Goodwood Motor Circuit-on.

 

Rob Huff is versenyezni fog

A 2012-es túraautó világbajnok, Robert Huff is részt vesz a 72. Members’ Meeting-en. A 34 esztendős angol versenyző a gruppe 1-es túraautók számára kiírásra kerülő Gerry Marshall Trophy-n fog rajthoz állni, de egy turbófeltöltős motorral szerelt Forma-1-es kocsival is bemutatózik majd.

A Gerry Marshall Trophy egy két részből álló verseny, melyen 1982-ig gyártott autók vesznek részt autentikus dekorációkkal ellátva. Huff egy 1980-as specifikációjú Rover 3500 SD1-en fog osztozni versenyzőtársával, Tim Scott Andrews-szal, és szállnak csatába többek között Triumph Dolomite-ok, Ford Caprik és Mazda RX-7-esek ellen.

A korábban a Goodwoodi Sebességfesztiválon is részt vevő cambridgeshire-i versenyzőnek a hétvége folyamán egy régi is valóra válhat, ugyanis kipróbálhat egy vérbeli Forma-1-es masinát. Huff egy Renault RE30B pilótafülkéjét foglalhatja el, ami az 1982-es Forma-1-es szezon során négy nagydíjgyőzelmet aratott Alain Prosttal és René Arnoux-val másik 29 fenevad, köztük a Ferrari, a McLaren, a Lotus, a Brabham és a Toleman ellen.

 

Andrew

 

2014. február 22.