Get Adobe Flash player

MG a rali világbajnokságon?

Az MG kiadott egy közleményt, melyben kikerülte a kérdést azzal a hírrel kapcsolatban, hogy bekapcsolódnának a rali világbajnokság küzdelmeibe. A kínai tulajdonosokkal rendelkező brit márka azt ugyanakkor megerősítette, hogy egy privát szerveződés megkereste őket az MG3 WRC megépítésével kapcsolatban, de azt tagadták, hogy megbeszélések kezdődtek volna a dologgal kapcsolatban.

A hírek szerint egy autó meg is épült már, és a privát alakulat, melynek részese az ukrán versenyző, Oleksii Tamrazov is, a birminghami székhelyű márka jóváhagyására vár most.

Az MG szóvívője az Autosport magazinnak a következőket mondta el: „Megkerestek minket ezzel kapcsolatban, de nincs mit megerősítenünk a brit túraautó bajnoki programunkon kívül.” Az MG a BTCC-ben MG6-osokat futtat a Triple Eight csapattal karöltve.

A rali világbajnoki és Európa-bajnoki futamokon is rajthoz álló Tamrazov a Rally Emotion olasz honlapnak úgy nyilatkozott, hogy a program az MG jóváhagyására vár csupán, a szükséges anyagi források a rendelkezésre állnak. „Az MG azt írta egy levélben: ’Jelenleg ez az év van letervezve és erre az évre van költségvetés allokálva, két programot már teljesítünk. Sokkal jobb lenne számunkra, ha ezt a jövő évre terveznénk.’”

Tamrazov a következőképpen folytatta: „A programot független források finanszíroznák, nem az MG. Nekik csupán azt kell eldönteni, hogy szeretnék-e ezt a programot. Van több fejlesztőcég is, akiket érdekel ez. Addig ugyanakkor nem lehetséges tárgyalásokat folytatni és kiválasztani az egyiket, amíg az MG-től nincsen meg a projektre a jóváhagyás. Az ötlet mélyebb, mint csupán MG WRC autókat építeni, de nincs itt az ideje erről beszélni, amíg az MG nem hagyta jóvá a projektet.

Az MG 1986-ban vett részt utoljára a rali világbajnokság legmagasabb szintjén, akkor Tony Pond és Malcolm Wilson vezették a Metro 6R4-eket. A gyár azóta csupán a Szuper 1600-as és a Szuper 2000-es autókkal tett tétova lépéseket a ralisportban.

 

Andrew

 

2014. március 5.