Get Adobe Flash player

A Ford Fiesta WRC generátorhibái

 

Az M-Sport keresi a generátorhiba okát

Kevesebb, mint két héttel a Portugál Rally rajtja előtt az M-Sport még mindig nem találta meg annak a rejtélyes generátorhibának az okát, ami Mikko Hirvonent sújtotta a hónap elején megrendezett Mexikó Rally-n.

Hirvonen a harmadik helyen autózott Mexikóban, amikor a generátor meghibásodása miatt a nyolcadik szakaszon kiállni kényszerült Ford Fiesta WRC-jével. A pilóta akkor felszólította az M-Sportot, hogy sürgősen vizsgálják meg az alkatrészt, ami már az idei világbajnokság nyitó fordulóján is bedobta a törülközőt autójában.

A mexikói verseny óta az M-Sport azon dolgozik a generátor beszállítójával, hogy megállapítsa, mi okozta a gondot. Az egységet, melyet más rali világbajnoki csapatok is használnak, a McLaren Applied Technologies, a Forma-1-es csoport egy részlege gyártja.

„Az embereink és a McLaren sokat kommunikálnak egymással jelenleg, és még mindig dolgoznak a dolgon” – mondta el az M-Sport vezetője, Malcolm Wilson. „A jövő hétre terveztünk egy tesztet az Egyesült Királyságban, ahol ki fogunk próbálni különféle dolgokat is. Oké, volt két vagy három generátorhibánk az utóbbi néhány évben, úgyhogy ez egy olyan dolog, aminek a végére kell járnunk. Remélhetőleg a jövő hét végére mi és a McLaren meg fogjuk ezt tenni.”

Wilson biztos benne, hogy a mostani gond nincsen összefüggésben Hirvonen korábbi kiesésével.

„Mikko monte-carlói generátorhibája amiatt volt, hogy a srác kicsúszott” – magyarázta Wilson. „Az egy saját magának okozott probléma volt, mivel a kocsi megállt, de minden bekapcsolva maradt. Ez annak volt köszönhető, hogy Mikko nem volt összeszokva a kocsival, ez mindenkivel megtörténhetett volna. Ami Mexikóban történt, az egy teljesen más probléma volt.”

Wilson megerősítette, hogy ugyancsak egy vezetői hiba volt az oka a Mexikó Rally shakedown-ján Elfyn Evans Fiestájával történt generátorhibának is.

 

Fotó: www.wrc.com

 

Andrew

 

2014. március 22.