Get Adobe Flash player

Almodovar, a Portugál Rally gyilkos szakasza

 

Az almodovari gyorsasági szakasz volt a leghosszabb a 2014-es Portugál Rally pénteki napján, és ez bizonyult a legveszélyesebbnek is. A párosoknak a különpróbát kétszer kellett teljesíteniük, de az élmezőnyből három duónak is beletörött a bicskája a huszonhat kilométeres gyorsaságiba.

 

 

12:07 – 17. kilométer: Elfyn Evans (Ford Fiesta RS WRC)

„Nagyon gyorsan érkeztünk oda, és egy kicsit elhibáztam a féktávot. Kicsit túl nagy sebességgel mentem be, volt egy kis alulkormányozottság a beforduláskor, ami miatt szélesen fordultunk, és leestünk a partoldalon. Hármat vagy négyet borultunk. Nem tudtam visszavinni a kocsit az útra.

Abban a reményben érkeztünk meg erre a versenyre, hogy egy kicsit növeljük a sebességünket. A dolgok jól alakultak a rajtot követően, a fékezési pontokon és ilyesmiken dolgoztunk.

Ez azonban kifogott rajtunk. Része ez a tanulási folyamatnak, tanulni fogunk ebből.”

 

12:26 – 15. kilométer: Robert Kubica (Ford Fiesta RS WRC)

„Nagyon szerencsétlen voltam. Egy nagyon alacsony sebességű kanyaron mentünk keresztül, egy jobbosba érkeztünk harmadik fokozatban. Úgy gondoltam, le lehet vágni, úgyhogy bementem, de a kanyar beláthatatlan volt, és volt ott egy görbe fa, amit nem vehettem észre.

Eltaláltuk a fát a kerék belső részével. Szörnyű, mivel két kanyarral korábban azt jelöltem az itinerben, hogy nem lehet levágni, de láttam, hogy levágják. Ebben a kanyarban úgy döntöttem, hogy követem a nyomokat.

Oké, az én hibám volt, nagyon szerencsétlen dolog.”

 

16:55– 17. kilométer: Kris Meeke (Citroen DS3 WRC)

Délelőtt nagyon küszködtem ezen a szakaszon az itineremmel. Emlékszem, délelőtt Elfyn ugyanebben a kanyarban csúszott ki, és kitette az elakadásjelző háromszöget. Jócskán lelassítottam, mikor megláttam őt, úgyhogy elég lassan érkeztünk ehhez a szekcióhoz. Nagyon lassan.

Ezen alkalommal azonban úgy gondoltam, oké, az itinerem szerint fogok menni, de az nem volt korrekt. Még csak esélyem sem volt befordulni a kanyarba, már a bejáratnál elszálltam.

Igazán kiábrándító ez. Természetesen nem akartam hibázni ezen a versenyen, de ez történt. Az én hibám.”

 

Fotó: www.wrc.com

 

Andrew