Get Adobe Flash player

Ogier megtartotta ígéretét

Hat év nagy idő, de a világbajnok Sebastien Ogier nem felejtette el 2008-ban tett ígéretét. A Portugál Rally abban a szezonban az Intercontinental Rally Challenge része volt, de az akkor 24 éves pilóta részt szeretett volna venni a pályabejáráson, hogy megismerhesse a szakaszokat arra az esetre, ha a futam visszatérne a világbajnokság vérkeringésébe. A verseny szervezője, Joao Passos lehetővé tette, hogy a francia az ezer eurós díj befizetése nélkül vegyen részt a pályabejáráson. Egy feltétele ugyanakkor volt: „Vissza kell fizetned, amikor megnyered az első világbajnoki címedet. Amikor ez így lesz, ki kell választanod egy szervezetet, melynek ezer eurót adományozol” – hangzottak akkoriban Passos szavai.

Ogier megtartotta ígéretét, és amint megérkezett a 2014-es portugál futam helyszínére a Volkswagen világbajnokaként, átadott egy ezer eurós csekket az estorili tűzoltóságnak, mely részt vett az előző évi, halálos áldozatokat is követelő caramulai pusztító tűzvész elleni küzdelmekben.

„Nyilvánvaló, hogy nem felejtem el karrierem korai szakaszának ezt a szép epizódját” – mondta el Ogier. „Joao hozzájárulása tényleg segített nekem akkor, mivel fiatalként igencsak korlátozott költségvetéssel rendelkeztem. Most, hat évvel később mindketten győztesek vagyunk: ő visszakapta ezer euróját, én ugyanakkor büszke vagyok világbajnokként. Az pedig egy megtiszteltetés, hogy ezt a pénzt ezeknek a bátor embereknek adományozhatom.”

 

Andrew