Get Adobe Flash player

Állati szépség

A rali világbajnokságon futó autó dekorációja mostanában nem túl izgalmas, nem úgy Karl Kruuda Ford Fiesta S2000-éjé, mely egy fantazmagórikus szülemény.

A mindössze 21 esztendős pilóta Skoda Fabia S2000-esén megjelenő farm jelenetet és a Ford Fiesta R5-ösre felvitt tengeri témát követően az észt Luix nevű dizájn cég erre az évre színes állatokból álló kreálmányt talált ki.

„Ez már a negyedik dekoráció a sorozatban, ami a Tere tejtermékek vitalitását és energiáját hívatott promótálni” – magyarázza Kruuda. A márka a vitaminból, rostokból, probiotikumokból és baktériumokkal dúsított készítmények sorát kínálja, melyek tejből, joghurtból, krémekből és szószokból, valamint italokból áll. Összességében százötven egészséges terméket tartalmaz a termékskála.

A korábban Tallinna Piimatööstus-ként ismert Tere mát több mint egy évszázada létezik, Észtország piacvezetője, alkalmazottainak száma négyszázhúsz. Termékeit a többi balti államban, valamint Finnországban és Oroszországban is árusítják.

„Többet akartam a márka promótálására, mint egy egyszerű dekoráció, úgyhogy megkerestem Kristjan Luigát, azaz Luix-ot, aki egy közismert tervező otthon. Ez már a negyedik dekorációja az autómra. 2013-ban egy tengeri témán dolgozott, azelőtt pedig tehénszerű állatok borították az autómat, melyek szájából tej jött ki. Ebben az évben természetfeletti vadállatok és a tűz eredeti keverékét csináltuk. Tetszik nekem.”

A modellautó gyártók ugyanakkor nem biztos, hogy egyetértenek ezzel. És mi történik, ha az autó megsérülne? „Ez egy filmréteg, az került a karosszérián felhelyezésre. A tartalékpaneljeinken is rajta van már a réteg, készek a felszerelésre. Remélem ugyanakkor, hogy nem lesz szükség rájuk…” – mondja Kruuda, aki azért viseli szívén ennyire a Tere reklámozását, mert a cég édesapjáé.

Az észt versenyző 2014-es szezonja repülőrajtot vett, mivel Svédországban megnyerte kissé öregecskének mondott Fiesta Szuper 2000-esével a WRC 2 küzdelmeit. Kruuda Portugáliában a negyedik helyen végzett a kategóriában.

 

Andrew