Get Adobe Flash player

Hírek: DMACK - Előrelépne a DMACK

 

Előrelépne a DMACK

„Jövőre sokkal többször szeretnénk az első tízben végezni, hogy a DMACK logója ott lehessen a legjobb tízet mutató tabellán. Ez nagyon fontos marketing szempontból, aminek eléréséhez World Rally Car-ok kellenek. Úgy gondolom, ha egy második soros csapathoz be tudnánk kerülni jövőre, megpróbálhatnánk ezt World Rally Car-ral elérni, ugyanakkor meg fogjuk próbálni és folytatni fogjuk, hogy győzzünk a WRC 2-ben is” – nyilatkozta Dick Cormack, a kínai gumigyártó első embere.

„A Drive DMACK számára a legfőbb terv 2015-ben a WRC 2 megújult kihívása köré összpontosul. A csapatbajnoki címet megszerezni egy hihetetlen jutalom volt idén. Nagyon sok erőfeszítést tettünk a két autóval annak érdekében, hogy elérjük ezt, Regional Rally Car-okkal induló versenyzők ellen küzdöttünk meg, ami nehéz egy kicsit, ha valaki R5-össel áll rajthoz. Az egyéni kategória megnyerése ugyanakkor már nehezebb lesz egy kicsit az ausztrál eredmények után.”

A DMACK az elkövetkezendő három hónapban nagyon sok fejlesztési munkát fog elvégezni, aminek keretében átfogó tesztprogramot is lefolytat. Ez a Brit Rally-n éri el a tetőfokát, ahol Ott Tanak egy World Rally Car-ral áll rajthoz, melyet teljes egészében a DMACK Tyres fog támogatni. „Ott már így tett 2011-ben is, tulajdonképpen ez volt az első World Rally Car-os szereplése egy világbajnoki futamon, új fiú volt akkor a porondon. Úgy gondolom, most már egy sokkal jobb termékünk van, a guminak nagyon jónak kell lennie Nagy-Britanniában. Azért fogunk odamenni, hogy megnézzük, mire vagyunk képesek a legjobb tízben. Nem lesz pórázon, megnézzük, mennyire tudunk versenyképesek lenni egy World Rally Car-ral.”

Hogy a DMACK mekkora elkötelezettséget vállal 2015-ben, még nem teljesen eldöntött, az ugyanakkor biztos, hogy a Drive DMACK Fiesta Trophy győztese egy R5-ös kocsival versenyezhet jövőre a gyártó színeiben. A díj hét futam, tulajdonképpen egy teljes WRC 2-es bajnokság.

 

Andrew

 

2014. szeptember 29.