Get Adobe Flash player

Hírek: DMACK - Új technikai igazgató a DMACK-nál

 

Új technikai igazgató a DMACK-nál

A rali világbajnokság regisztrált gumibeszállítója, a DMACK Fiorenzo Briviót nevezte ki újonnan létrehozott pozíciójába, az olasz szakember a kínai gyártó versenysportokat felügyelő technikai igazgatója lett.

Brivio a világ egyik legtapasztaltabb gumimérnöke, harminc évet húzott le a Pirellinél, ahol különböző feladatköröket töltött be műszaki, ipari és sportterületeken, a ralisportban és a pályaversenyzésben is. Az olasz szakember a korábbi pozícióiban sikeres mintázatokat talált ki és fejlesztett murvás és havas gumikhoz, egy olyan megközelítést alkalmazott, amit később az összes, a ralisportban komolyan részt vállaló gyártó átvett. Brivio az új pozíciójában a DMACK autósportban használatos termékeinek fejlesztéséért, a murván és aszfalton bevetésre kerülő abroncsok teljesítményének javításáért fog felelni.

Miután a gumiabroncsokra vonatkozó szabályok folyamatosan változnak mind a rali világbajnokságon, mind a regionális sorozatokban, Brivio fogja biztosítani azt, hogy a DMACK termékei a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák mindegyik bajnokságban. A Dick Cormack vezette, a 2014-ben a WRC 2-es csapatkupát megnyerő cég végső célja az, hogy egy gyári WRC-s csapattal lépjen szövetségre és a világbajnoki címért küzdhessen.

Brivio szilárd burkolattal kapcsolatos tapasztalata abban is a segítségére lesz a DMACK-nak, hogy új termékeket fejlesszen pályaautókhoz, beleértve a kamionversenyzést is, így nyitva új irányokat és piaci lehetőséget a gyártó számára.

„Hatalmas dolgokat ért el a DMACK az elmúlt öt évben, most azonban itt van az ideje, hogy egy következő szintre emeljük a lécet” – mondta el Cormack. „Fiorenzo kinevezése biztosítja, hogy meglegyen a szakmai tapasztalatunk a DMACK-on belül, úgy vélem, a keverékekkel és a konstrukciókkal kapcsolatos tudása egyedülálló és felbecsülhetetlen az autósportban. Az a célunk, hogy egy top rali világbajnoki gyártóval lépjünk partnerségre, amihez egy lépéssel közelebb kerültünk most.”

„Az autósport iparában eltöltött több mint harminc év után új kihívást kerestem, a DMACK pedig tökéletes lehetőséget biztosított ehhez” – nyilatkozta Brivio. „Az elmúlt öt évben nagyszerű lépéseket tett a vállalat, én pedig remélem, hogy a szenvedélyem, a tapasztalatom és a technikai tudásom lehetővé teszi számunkra, hogy új gumikat fejlesszünk és a rali világbajnokság keretein belül felkeltsük a top csapatok figyelmét.”

 

Andrew

 

2015. szeptember 8.