Get Adobe Flash player

Hírek: Pirelli - A Pirelli boldog, hogy visszatérhet

 

A Pirelli boldog, hogy visszatérhet

 

A Pirelli autósport részlegének vezetője, Paul Hembery örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a gumigyártó jövőre visszatér a rali világbajnokságba.

Az FIA csütörtökön jelentette be Finnországban, hogy a következő szezonban negyedik beszállítóként a Pirelli is csatlakozik a Michelinhez, a DMACK-hoz és a Hankookhoz.

Az olasz cég 2008-tól három éven keresztül volt a világbajnokság kizárólagos beszállítója, ezt követően a WRC Academy kiírást látták el abroncsokkal, idén pedig a Citroen Top Driver sorozatba szállítják a gumikat.

A Pirelli 2014-re még egyetlen csapattal sem állapodott meg.

„Szeretnénk megköszönni az FIA-nak, hogy kedvezően bírálta el jelentkezésünket, boldogok vagyunk, hogy visszatérhetünk ahhoz a sporthoz, ahol igazán otthon érezzük magunkat” – nyilatkozta Hembery. „Ügyfeleink megkeresése miatt is hoztuk ezt a döntést, és most a világbajnokság és az Európa-bajnokság előírásai is közelebb kerülnek egymáshoz.

Semelyik hivatalos gyártóval nincsen egyelőre szerződésünk, így nem számítunk arra, hogy az abszolút győzelemért szállhatnánk harcba, ehelyett a lehető legjobb kiszolgálásban szeretnénk ügyfeleinket részesíteni. Magabiztosak vagyunk termékünk kitűnőségével kapcsolatban és abban, hogy versenyképesek a legutolsó generációs World Rally Car gépeken. A ralisport egy fantasztikus kihívás egy gumigyártónak, mivel a gumik mindenfajta útfelületen, nagyon különféle időjárási körülmények között is tesztelésre kerülnek

A rali egy extrém sport a tapadás határán, ahol a gumik óriási különbségeket eredményezhetnek. Nagyon várjuk ezt a kihívást, hogy proaktív partnerek lehessünk a megerősödni látszó bajnokságban, ami a promóciónak és az új gyártók érdeklődésének köszönhető.”

 

Andrew

 

2013. augusztus 5.