Get Adobe Flash player

Hírek: Pirelli - A Pirelli lesz a junior Európa-bajnokság beszállítója

 

A Pirelli lesz a junior Európa-bajnokság beszállítója

A rali Európa-bajnokság promótere, az Eurosport Events egyesítette erejét a Pirellivel a következő generációs tehetségek minél jobb ellátása érdekében, és a kétéves megállapodás értelmében 2016-tól kezdődően az olasz gumiabroncs gyártó lesz a junior Európa-bajnokság kizárólagos gumibeszállítója, hogy segítsék a fiatal versenyzők pályafutását ralisport nemzetközi szintjén.

A junior Európa-bajnokság 2016-os szezonjára 1989. január 1. után született pilóták nevezhetnek, akik elsőkerékhajtású R2-es kocsikkal állnak rajthoz, melyekre innentől kezdve a Pirelli termékeit szerelik. A sorozat eddig két szezonon van túl, az ideit, melyben huszonhét páros vett részt, Emil Bergkvist nyerte. 2014-ben Stephane Lefebvre lett a bajnok, aki ebben az évben a Citroen rali világbajnoki csapatában versenyezhetett már.

Jövőre hat fordulót tartalmaz a sorozat az Európa-bajnokság keretein belül, ebből három laza talajon, a másik három pedig aszfalton fog futni, hogy minden körülmény között tanulhassanak és fejlődhessenek a versenyzők. A bajnokság győztese a Ciprus Rally-n, a szezon utolsó Európa-bajnoki fordulóján egy R5-ös autóval állhat rajthoz, csakúgy, mint arra idén Bergkvistnek is lehetősége volt, aki a Rallye du Valais-on egy Peugeot 208 T16 volánja mögött a negyedik pozíciót szerezte meg bizonyítva ezzel tehetségét.

A Pirelli a P Zero RK típusú abroncsot fogja biztosítani az aszfaltos versenyeken, a Scorpion K-t pedig a murvásokon. A szezonnyitó Liepaja Rally-n valószínűleg a Sottozero Ice abroncs lesz használatban. Az olasz gumigyár ezeket az abroncsot kifejezetten a legújabb R2-es specifikációjú autókhoz tervezte.

„Örülünk, hogy a rali Európa-bajnokság keretein belül folytatjuk és fejlesztjük az együttműködésünket a Pirellivel, egy olyan vállalattal, melynek igencsak gazdag öröksége van a ralisportban szerte a világon” – mondta el Jean-Baptiste Ley, a sorozat koordinátora. „A Pirelli ismeri a fiatal versenyzők segítésének fontosságát, hogy megmutassa, mennyire tehetségesek, ami teljes mértékben összhangban áll az Eurosport Events junior Európa-bajnokság fejlesztésére vonatkozó céljaival, mely a legerősebb versengés a fiatal versenyzők számára a nemzetközi platformon.”

„A fiatal versenyzők segítése abban, hogy a csúcsra érkezhessenek, mindig is egy kulcsfontosságú cél a Pirelli számára, mint ahogyan a múltban is sokszor megmutattuk már azzal, hogy különböző junior sorozatokat támogattunk a ralisportban, valamint a Pirelli Star Driver versenyzői programmal is” – nyilatkozta Terenzio Testoni, a Pirelli gyártási vezetője. „Ennek a fontos megállapodásnak a megkötése a junior Európa-bajnokság ellátásáról – ami értékes médiamegjelenést biztosít a fiatal versenyzőknek csakúgy, mint fantasztikus versenyeket – a legújabb fejezete ennek a történetnek.”

 

Andrew

 

2015. december 18.



Módosítás: (2021. július 29. csütörtök, 06:59)