Get Adobe Flash player

Hírek: Pirelli - Hembery a Pirelli visszatéréséről

 

Hembery a Pirelli visszatéréséről

A Pirelli olyan nevekkel nyert rali világbajnokságot hajdanán, mint Colin McRae, Richard Burns vagy később Sebastien Loeb, de az olasz gumigyár a kisebb kategóriákban is sikeresen képviseltette magát. Jövőre visszatérnek a rali világbajnokság színterére, amiről a cég autósport részlegének vezetője, Paul Hembery árul el néhány dolgot.

„Talán érdemes leszögezni már az elején, nem az a tervünk, hogy visszajöjjünk és már a következő évben elkezdjünk versenyeket nyerni. Jelenleg nincs aláírt szerződésünk egy gyárral sem, mivel a visszatérés gondolata inkább a privát ügyfeleink részéről érkezett kérésekből ered. Az Európa- és a világbajnokság gumiszabályai is közelebb kerülnek egymáshoz, így tökéletes az időzítés.

Elkezdtük már tesztelni a legutolsó generációs gumijainkat, és nagyon izgatott vagyok a látott eredmények miatt. Ugyanaz a csapat dolgozik, mint akik a Scorpion (murva) és P Zero (aszfalt) gumikat fejlesztették, melyeket 2008 és 2010 között használtunk a rali világbajnokságon, azt pedig mindannyian tudjuk, hogy azok mennyire voltak gyorsak és megbízhatóak. Kiszámoltuk, hogy a hibaarány 0,02 százaléknál is kisebb volt a három év során, ami mindent elárul.”

 

Andrew

 

2013. augusztus 5.



Módosítás: (2021. július 29. csütörtök, 06:59)