Get Adobe Flash player

Hírek: Pirelli - Gyakorlat teszi a mestert

 

Gyakorlat teszi a mestert

 

Miután bejelentették, hogy a Forma-1-es sorozat 2014-es idényében is a Pirelli lesz a gumibeszállító, a cég autósport részlegének vezetője, Paul Hembery úgy nyilatkozott a rali világbajnokságra történő jövő évi visszatérésről, hogy az „egy tanuló év” lesz. De ki tudja, mit hoz a jövő?

„Az első évben az lesz a célunk, hogy megértsük, hol tartunk és hogy milyen változások történtek, mióta utoljára szerepeltünk a rali világbajnokságon” – nyilatkozta Hembery. „Az alatt a három év alatt, amíg távol voltunk, sok minden változott. A jelenlegi autók alapos megértésére van szükségünk, melyek elég különbözőek azokhoz képest, amiket utoljára, 2010-ben megtapasztaltunk. Meg kell ismernünk a futamokat is, melyek ugyancsak nagy változásokon mentek keresztül. Innentől kezdve fogjuk tudni, milyen fejlesztéseket kell végrehajtanunk a jövőben.”

Az olasz gumigyár egyelőre a privát csapatokra fog koncentrálni a világbajnokságon, bár ebbe a Volkswagenen és a Hyundai-on kívül mindenki beletartozik, még a Citroen is ilyen csapat lehet attól függően, hogy a franciák milyen struktúrában fogják programjukat folytatni. Ezt követően nyitottak lesznek a lehetőségek a Pirelli számára. Hembery meggyőződése, hogy a Forma-1-es tapasztalataik segítik a ralisporttal kapcsolatos jövőbeli tevékenységeiket.

„Már most is van néhány új termékünk, amit kedvelni fognak szerintem az emberek” – szögezte le. „Amíg a Forma-1 és a rali világbajnokság teljesen különbözik egymástól, néhány dolog közös: mindkettő globális bajnokság, ahol egy bizonyos know-how-t és munkamódszert kell kifejleszteni a sikerek érdekében.”

Arról még nincsenek hírek, hogy a rali világbajnokság következő szezonjában kik fogják a Pirelli abroncsait használni, de Hembery hisz abban, hogy ott lehet Monte-Carlóban már is megnézni ügyfeleit verseny közben.

 

Andrew

 

2013. október 18.



Módosítás: (2021. július 29. csütörtök, 06:59)