Get Adobe Flash player

A 2015-ös Polo WRC

 

A Volkswagen még idén bevetné 2015-ös autóját

  

A Volkswagen Motorsport azt tervezi, hogy még az idei szezon vége előtt bemutatja a Polo R WRC 2015-ös változatát a célból, hogy fenn tudja tartani dominanciáját a világbajnokság következő idényében is.

A német csapat 2015-ös specifikációjú kocsija a jövő év kezdete előtt nem kerül homologizálásra, de a Polo – melyben jelentős fejlesztésekre kerül sor, módosítják az aerodinamikáját és kormányváltót is kap a tervek szerint – még idei idény vége előtt részt venne két európai nemzeti bajnoki futamon.

A versenyeken történő rajthoz állás egy út a csapatok számára, hogy tesztnapok – amiből egy esztendő során mindössze negyvenkettő áll rendelkezésükre – felhasználása nélkül tudják próbálgatni és fejleszteni technikájukat.

A Volkswagen egyik pilótája, Jari-Matti Latvala támogatja a tervet. „Azt hiszem, érdekes lenne, ha futhatna az autó, szívesen kihasználnám az esélyt, hogy egy nemzeti versenyen rajthoz álljak. Beszéltünk már erről és azon lehetőségekről, hogy melyik versenyt tudnánk csinálni az év későbbi részében. Számomra egy versenyen történő részvétel egy jó teszt, különböző utakon autózhatsz, ami nagyon fontos. Egy teszten oda-vissza mész ugyanazon az útszakaszon, megtanulod a szakaszt, ami miatt rossz útra tévedhetsz kicsit a beállításokkal. Kétség kívül többet tanulsz egy versenyen” – mondta el a finn pilóta.

„Nem tudjuk még a versenyeket, de a gondolat az, hogy legyen egy murvás verseny és egy aszfaltos.”

 

Andrew

  

2014. március 20.