Get Adobe Flash player

Hírek: Mitsubishi R5 - Felgyorsul az R5-ös Mitsubishi program

 

Felgyorsul az R5-ös Mitsubishi program

Az elmúlt hetekben Svédországban sikeresen lebonyolított tesztsorozat után a Mitsubishi R5 fejlesztése a következő fázisba lép. Az autó március 21-én részt fog venni az emmeloordi központú Tank S Rally-n, majd az azt követő hétvégén a North West Rally-n lép pályára.

Miután a kocsi eddig leginkább téli körülmények között futott, ez a két esemény lehetőséget fog biztosítani a mérnököknek, hogy alaposan kiértékelhessék az autót aszfalton és murván is versenykörülmények között.

„Különösen elégedettek vagyunk az autó eddigi teszteken mutatott teljesítményével, ugyanakkor ezek legtöbbjére havon került sor mindezidáig” – mondta el fejlesztéseket végző Mpart részéről Tomas Weng. „Az ezen a két futamon történő részvétel fontos információkat fog biztosítani számunkra az aszfaltos és murvás felületekről is. Azt is lehetővé teszi, hogy lemérjük a kocsi versenyképességét, hogy hol áll jelenleg.”

A múlt hónapban az SBF jóváhagyta az autót, ami így nem homologizált formában ugyan, de futhat Svédországban. Azóta ugyanez megtörtént Hollandiában is, de az MSA is meg fogja vizsgálni a kocsit, hogy az versenyezhessen az Egyesült Királyságban.

A havas specifikációról aszfaltosra, majd murvásra történő átalakításban a svéd futómű specialista, az Öhlins is tevékenyen részt vett, hogy a Mitsubishi egyedi rendszere hatékonyan működhessen minden egyes talajfelületen. Az autó több területen is átesett egy sor más kisebb fejlesztésen mióta utoljára tesztelték.

A Tank S Rally az észak-hollandiai Emmeloordban rajtol és fejeződik be, a futam 109 kilométer hosszban tizenkét szakaszt foglal magába, amiket a Noordoostpolder régióban jelölnek ki. Az előfutóként szerepelő Mitsubishit Tomas testvére, Hans-Erik Weng vezeti majd.

A csapat ezt követően megy át az Egyesült Királyságba, ahol a North West Rally előtt lebonyolít egy murvás tesztet. A 66 kilométernyi versenytávval rendelkező viadalt Dolgellau régiójának erdeiben rendezik. A kocsi volánját a havas teszteken főszerepet kapott Martin Berglund veszi át, akit a versenybe neveztek.

 

Andrew

 

2015. március 19.