Get Adobe Flash player

Hírek: Mitsubishi R5 - Ketomaa a Mitsubishi R5-tel

 

Ketomaa a Mitsubishi R5-tel

A háromszoros finn bajnok, a WRC 2 állandó résztvevője, Jari Ketomaa az R5-ös specifikációjú Mitsubishivel áll rajthoz a február végén megrendezésre kerülő Vaakuna Rally-n. A finn versenyzőnek, aki az Egyesült Királyságban és Svédországban is tesztelte már a kocsit annak fejlesztési programja részeként, ez a viadal lesz az első megmérettetése az Mpart által épített géppel.

A Mikkeliben, Ketomaa lakóhelyén február utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő Vaakuna Rally-t a finn bajnokság második eseményeként futják. A pilótára rendkívüli hatással volt a tesztek során a Mitsubishi, emiatt úgy véli, a verseny egy nagyszerű alkalom lesz az autó képességeinek demonstrálására. „Lenyűgözött a Mitsubishi már a legelső alkalommal, amikor vezettem. Csináltunk egy téli tesztet néhány héttel ezelőtt Svédországban, és fantasztikusnak éreztem. Egy nagyszerű, sokoldalú autó, nagyon jól válaszol a beállítások változtatására, úgyhogy nem került sok időbe, hogy tökéletes munkára fogjuk. Ez az egyik legjobb kocsi, amit valaha is vezettem havon.”

Ezt követően nem hezitáltak az érintettek, és beneveztek a téli körülmények között futó finn bajnokira. „Bár már értékesítjük a kocsikat, az ügyfeleink pedig versenyzenek már velük, úgy érezzük még mindig, hogy meg kell mutatni a Mitsubishi képességeit” – magyarázta az Mpart csapatvezetője, egyben az autó tervezője, Tomas Weng. „Miután olyan jól alakult a teszt Jarival, azt akartuk, hogy vegyen részt egy versenyen, a Vaakuna Rally pedig nyilvánvaló választás volt.”

Ketomaa nem a finn bajnoki eredményre, hanem a futam abszolút értékelésére fog hajtani, véleménye szerint egy dobogós helyezés több mint elérhető. A kérdéses versenyen lenyűgöző mutatókkal rendelkezik, háromszor szerezte meg az abszolút győzelmet és kétszer nyert az N csoportban az elmúlt tíz év során. „Magabiztosan érzem magam az autóval és jól ismerem a mikkeli versenyt. Tomas és csapata hihetetlen munkát végzett a Mitsubishi megtervezésével és talpra állításával, megérdemelnek egy jó eredményt, nekem pedig a legjobbamat kell nyújtanom, hogy elérjem ezt.”

A 113 versenykilométert magába foglaló viadalon az ugyancsak finn Marko Sallinen olvassa az itinert Ketomaa jobbján.

 

Andrew

 

2016. február 17.