Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Golf SCRC - Bevetésre kerül a Prodrive Golfja

 

Bevetésre kerül a Prodrive Golfja

A hivatalos bemutatót követően rögtön versenybe is száll a Volkswagen Golf 7-es szériájából a Prodrive áltat épített új raliautó.

A kínai FAW-Volkswagen által megrendelt két Volkswagen Golf SCRC közül az egyik kiszállításra került, azzal a hétvégén megrendezésre kerülő kínai Longyou Rally-n Chris Atkinson fog rajhoz állni a nemzeti kategóriában. Az ausztrál már túl is van az első teszten. „Kellemes vezetni, nagyon szórakoztató” – mondta el Atkinson.

A bemutató során kiderült, hogy Prodrive által épített autó kétliteres turbómotorját a Lehmann Motorentechnik fésülte fel Liechtensteinben. Az erőforrás a 35 milliméteres szűkítővel több, mint 300, egyes hírforrások szerint 343 lóerő leadására képes. Az 1150 kilogramm önsúlyú Golf Xtrac erőátviteli rendszerrel rendelkezik.

A kiszállított autót murvás specifikációval látták el, a második kocsit azonban aszfaltos használatra készítik fel. Az újdonság a DMACK gumijain fog futni. A projekt további részletei még most sem ismertek igazán, de valószínű, hogy a viszonylag szabad szabályokkal rendelkező kínai bajnokság következő szezonjában két példány is fog futni a Golf SCRC-ből.

 

Andrew

 

2014. november 5.