Get Adobe Flash player

Sisaksztori

 

Mikko Hirvonen

Minthogy megvédje a fejüket, a rali világbajnokság versenyzői azt is szeretnék, hogy bukósisakjuk jól is nézzen ki. Ez sok munkát igényel az airbrush-sal és a dekorációs csíkokkal.

Az eredmény fantasztikus, de mit is jelent a dekoráció? A wrc.com 2014-ben tett egy kört a szervizparkban, hogy utánajárjon ennek. Elsőként az M-Sport World Rally Team pilótája, Mikko Hirvonen volt a soros.

 

Nemzeti büszkeség

„A tetejével kezdve a finn zászló kék keresztje van rajta. Nyilvánvaló, hogy finnként ez nagyon fontos számomra. Ez egy praktikus emlékeztető egyúttal, ha valaha elvesznék. A nevem a hátulján ugyanebből az okból…”

Ügyelni az üzletre

„Rajta van aztán néhány személyes szponzorom. A HiQ egy tanácsadói cég és egy szoftverfejlesztő. Nagyjából négy szezon óta vannak velem. A Vacon villanymotor vezérlőket készít, ők egy másik hosszútávú szponzor. A Toto új ebben az évben, ők egy lóverseny fogadóiroda Finnországban. Nem tudom, ki az az M-Sport, de nagy a matricájuk, úgyhogy biztosan fontosak.”

Családi kötelék

„A hátulján egy olyan elem található, ami a fiaim miatt van rajta. Ez egyfajta tetoválás, ami a neveik kezdőbetűje köré készült. Az R az idősebb, a K a fiatalabb fiamra vonatkozik. Ez egy emlékeztető rájuk vonatkozóan, hogy mindig velem legyenek.”

 

A finn művész

„Ami a színeket illeti, szabad kezet adtam Ari Niittymakinak, az embernek, aki a sisakokat festi nekem. Ő finn, és Marcus Grönholmnak, valamint Tommi Makinennek csinált sisakokat sok-sok éven keresztül. Két ugyanolyan példányom van, három-négy napba kerül megfesteni darabjukat. Elmondom neki, milyen dolgoknak kell rajta lenni – mint a zászló és a hátulján a logó –, ő pedig kitalálja a színeket és a dizájnt. A kéknek, feketének és fehérnek nincsen különösebb jelentése, de nagyon jól megy a versenyzői overálunkhoz. Az évek során nagyon sok különböző dizájnt készített, nekem mindig tetszenek ezek.”

 

Andrew