Get Adobe Flash player

Raliversenyek biztonsága - Szigorú fegyelem lesz Portugáliában

 

Szigorú fegyelem lesz Portugáliában

 

A Portugál Rally szervezői a B csoportos időszakban a nézői biztonság nem megfelelő szintű kezelése miatt bekövetkezett tragédia árnyékában kénytelenek dolgozni a mai napig, ráadásul a viadal idén visszaköltözik a Douro folyótól északra lévő régiókba, melyek igencsak népszerűek a rajongók körében.

Portugál Rally 1985; nézők mindenütt

 

A verseny rendezői emiatt szigorú biztonsági intézkedéseket foganatosítanak a 2015-ös eseményre. Pedro Ameida versenyigazgató elmondta, csak olyan helyekre engedik be a nézőket, amiket a szervezőgárda a megközelíthetőség, a láthatóság, a látvány és a biztonság szempontjából jóváhagyott. A gyorsasági szakaszok további részeire nem mehetnek az érdeklődök, azokon a helyeken kifejezetten tiltott lesz a tartózkodás.

Az 1982-es futamgyőztes Michele Mouton, aki most a rali világbajnokság menedzseri tisztségét tölti be, a következőket nyilatkozta: „A kialakított helyekre kell menni mindenkinek, az emberi élet sokkal fontosabb, mint a rali. Az én időmben volt lehetőség arra, hogy a verseny izgalmait az út szélén éljék át az emberek, most azonban kötelező a biztonsági szabályok betartása, amennyiben azt szeretnék a rajongók, hogy a rali világbajnokság Észak-Portugáliában maradhasson.”

A nézői zónák jól láthatóan jelölve lesznek, azokat zöld szalaggal fogják határolni. Az ezeken a helyeken kívüli nézői jelenlét a szakasz automatikus törléséhez vezet. Hozzá kell tenni, az intézkedések nem új keletűek Luzitániában, az utóbbi években hasonló felfogásban gondoskodtak a nézőkről a verseny rendezői, míg az Algarve régiójában futott.

 

Andrew

 

2015. május 12.