Get Adobe Flash player

Hírek: Skoda Fabia R5 - Fontolgatják a Skodánál is, hogy csatlakoznak az R5-ös forradalomhoz

 

Fontolgatják a Skodánál is, hogy csatlakoznak az R5-ös forradalomhoz

 

A Skoda fontolóra vette az R5-ös szabályoknak megfelelő autó építését, ez derül ki motorsport részlegük igazgatójának, Pavel Horteknek a szavaiból, aki a kategóriát „a jövőre nézve az egyik legjobb opciónak” nevezte.

A Skoda már próbálgatja turbófeltöltéses motorját egy Fabia Szuper 2000-esben, így kíván gyakorlati tapasztalatokra szert tenni az R5-ben, mielőtt eljönne annak az ideje, hogy új modelljével felvegye a harcot az új kategóriában szintén szerepet vállaló Ford, Peugeot és Citroen ellen.

„Az R5-ös kategória kétségkívül az egyik legjobb opció a jövőre nézve, figyelmet kell rá fordítanunk” – mondta el Hortek. „Nagy érdeklődéssel figyeljük versenytársainkat, az M-Sportot és a Peugeot-t. Jelen pillanatban ugyanakkor csak annyit tudok mondani, az Európa-bajnokságon és az ázsia-óceániai bajnokságban veszünk részt Jan Kopecky-vel és Esapekka Lappival.”

A Skoda Motorsportnál várhatóan a 2014-es év folyamán, de az is lehet, hogy csak 2015-ben kerül sor az R5-ös kocsi bevetésére, mivel megvárják a Fabia modell új változatát, abból faragják új versenygépüket. A vetélytársakkal szemben késni fognak tehát, de a Szuper 2000 esetében ez nagyon bevált.

 

Andrew

 

2013. augusztus 19.