Get Adobe Flash player

Hírek: Skoda Fabia R5 - Folyik az R5-ös Skoda intenzív tesztje

 

Folyik az R5-ös Skoda intenzív tesztje

A Skoda gyár városában, Mlada Boleslavban a hétvégén megrendezésre kerülő Bohemia Rally-n a nagyközönség is láthatja a Skoda Fabia R5-ös prototípusát, mely egyelőre még mindig a jelenlegi Fabia modell karosszériáját használja. A kocsi előfutóként áll rajthoz a futamon Esapekka Lappival a volánjánál.

Mivel a gyár harmadik generációs Fabiája még nem került bemutatásra, a sportosztály kénytelen a régi karosszériában tesztelni az új műszaki megoldásokat, köztük az 1,6 literes turbómotort is. A csapat programja intenzív, Finnország után Görögországban is futott már a kocsi. A teszteléseket sem akárkikkel folytatják, Jan Kopecky, Esapekka Lappi és Freddy Loix is azon van, hogy az R5-ös kategóriában jövőre debütáló Fabia hasonló sikereket könyvelhessen el, mint S2000-es elődje.

„A Fabia R5 fejlesztése szépen megy, a tervek szerint haladunk” – mondta el a Skoda motorsport igazgatója, Michal Hrabanek. „A versenykörülmények között végrehajtásra kerülő teszt egy nagy lépés afelé, hogy 2015 közepén megcsinálhassuk a homologizációt.”

 

Andrew

 

2014. július 8.