Get Adobe Flash player

Nagynevű menedzser mögötte, nagy jövő Suninen előtt

A finn raliversenyzők legendás menedzsere, Timo Jouhki visszatér, és egy fiatal tehetség, Teemu Suninen pályájának egyengetésébe kezd.

Suninen neve nem ismeretlen már a ralisport nemzetközi berkein belül, hiszen miután tavaly győzelmet aratott hazája Fiesta Sport Trophy-jában és megnyerte a finn világbajnoki futamon a WRC 3-as kategóriát, a Toyota szerződést kötött vele, akiknek a junior programjában vesz részt. A pilóta emellett Toni Gardemeister csapatának, a TGS Worldwide Team-nek a Skoda Fabia S2000-esével több futamon is rajthoz állt már idén, legutóbb a Lengyel Rally-n, ahol ígéretes teljesítményt nyújtva a WRC 2-es értékelés hatodik helyén futott célba navigátorával, Mikko Markkulával.

„Az első lépés egy pszichológiai teszt kielemzése volt, ami nagyon jó eredményt mutatott” – avatott be a veterán menedzser a kiválasztási folyamatba. „Ezt követően volt egy vezetési teszt Toni Gardemeisterrel és Juha Kankkunennel, akik azt mondták, kétségtelen, hogy egy jó pilótát tudunk belőle faragni” – zárta Jouhki.

A menedzser Kankkunen és Gardemeister pályafutása mellett Tommi Makinenét, Harri Rovanperáét, Mikko Hirvonenét és Jari-Matti Latvaláét is egyengette.

 

Andrew

 

2015. július 14.