Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC 2017 - Máris előnyben a Volkswagen?!

 

Máris előnyben a Volkswagen?!

A Volkswagen a világ ralisportjának vezetője jelen pillanatban, beleértve azt a versenyt is, ami a következő generációs World Rally Car-ok fejlesztését illeti.

A német gyártó 2017-es specifikációjú Polo R WRC-jén elkezdődött már a munka, a hannoveri gárdát két és fél éve üldöző riválisok számára pedig eléggé aggasztó lehet ez a hír.

A Volkswagen Motorsport vezetője, Jost Capito megerősítette, hamarosan futni fog egy, a 2017-es fejlesztési alkatrészeket tartalmazó öszvérautó, egyes hírek szerint pedig már szeptemberben meg fog történni ez Finnországban, a kocsi volánjánál Marcus Grönholm foglal majd helyet. „Nincs lefixálva egy dátum, hogy mikor kellene a kocsinak futnia, de a jelenlegi autónkat fogjuk használni öszvérként, hogy a lehető leghamarabb futtathassunk alkatrészeket és módosított egységeket” – mondta el Capito.

A 2017-es WRC-kre vonatkozó végső technikai szabályokat a várakozások szerint a Motorsport Világtanács szeptember 30-i ülésén hagyják jóvá. „Egy ideje várjuk már 2017-et, mindenki így tesz, most azonban neki kell állnunk gyorsabban dolgozni” – nyilatkozta Francois-Xavier Demaison, a Volkswagen technikai projektmenedzsere. „Az bizonyos, hogy 2017 itt lesz nagyon gyorsan. Biztos, hogy a motor egy olyan terület, amin gyorsan kell dolgozunk. Nem egy nagy változás, de nagyobb szűkítőt kell beszerelnünk, ami az első és a legkönnyebb része a dolognak, aztán viszont hozzá kell igazítanunk ehhez a motort a vezérműtengellyel és a vezérléssel.”

Demaison az öszvérautóról is elárult néhány részletet. „Nem tudjuk megépíteni a végső változatot, de meg tudunk nézni néhány megoldást, aztán képesek leszünk tesztelni ezeket az alkatrészeket a jelenlegi kocsival, hogy kitaláljuk, jó-e a megbízhatóság. Jó elmondani például, hogy az autó elején egy nagyobb splitterrel fogunk futni, de hogy meddig fogja ez bírni? A 2015-ös autót fogjuk öszvérként használni, felcsavarozzuk az alkatrészeket, aztán megnézzük, mi történik.”

 

Andrew

 

2015. augusztus 20.