Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC 2017 - Aszfalton a 2017-es Polo

 

Aszfalton a 2017-es Polo

Marcus Grönholm három napon keresztül vezette a Volkswagen új World Rally Car-jának kísérleti példányát, a 2017-es Polo R WRC-t Franciaországban a Katalán Rally-t megelőzően.

A finn pilóta a Monte-Carlo Rallye klasszikus gyorsasági szakaszain Roquesteron és a Col de Bleine környékén próbálgatta az autót, a Volkswagen Motorsport újgenerációs masinájának ez volt az első aszfaltos fejlesztési tesztje.

A Volkswagen technikai projektvezetője, Francois-Xavier Demaison elmondta, a kocsin nem történt semmilyen jelentős előrelépés az első, Finnországban a nyáron tartott teszthez képest.

„Ez csupán az aszfaltos változata a kocsinak” – idézte az Autosport magazin Demaisont. „Egy laboratóriumi autó ez – nem a 2017-es Polo, az máshogy fog kinézni. A nagy szárnnyal, a nagy első splitterrel futtatjuk, hogy segítsék megnézni a megbízhatóságot és az ilyen dolgokat. Dolgozunk a differenciálmű vezérlésén, a hidraulikus körökön, a sebességváltásokon, ilyenfajta dolgokon.”

Demaison hozzátette, azért kezdődtek meg a munkák, hogy végigérjenek a 2017-es autóval kapcsolatos minden lépésen. „A küszöbön van minden” – mondta Demaison. „A következő év végén meg kell csinálnunk a homologizációt, ami valójában nagyon hamar itt lesz.”

 

Andrew

 

2015. december 30.