Get Adobe Flash player

Solberg előtt tiszteleg a Brit Rally

A verseny négyszeres győztese, Petter Solberg előtt fog tisztelegni a rali világbajnoki szezon zárófordulójaként novemberben megrendezésre kerülő Brit Rally, miután a norvég pilóta tíz éve győzött utoljára a wales-i viadalon.

A 40 éves, jelenleg a rallycross világbajnokságon versenyző korábbi világbajnok a Deeside központú versenyen Rali Legendaként lesz jelen. Solberg Ari Vatanent követi, aki 2014-ben hasonló megtiszteltetésben részesült. A díjat tavaly vezették be, hogy elismerjék a patinás viadal korábbi hőseit.

Solberg annak a két versenyzőnek az egyike, aki négyszer nyerte meg a versenyt navigátorával, Phil Mills-szel, ez 2002 és 2005 között sikerült a párosnak egyhuzamban. A második alkalommal hatalmas ünneplést csaptak a befejező, margam parki szakasz céljában, mivel győzelmükkel a világbajnoki címet is bebiztosították.

„Ahogyan sokan tudják, ez egy olyan esemény, ami nagyon közel áll a szívemhez több okból is. A Brit Rally a világbajnokság első fordulója, amit valaha megnyertem, és sosem felejtem el azt az érzést” – mondta el a wrc.com-nak Solberg, aki vendégként lesz jelen a november közepén megrendezésre kerülő futamon. „Azt gondoltam, semmi sem győzheti le azt az érzést. Mégis megtörtént tizenkét hónappal később, amikor visszatértem Wales-be és megnyertem a bajnokságot. Navigátorom, Phil Mills természetesen wales-i, és fantasztikus volt érezni annak a rengeteg rajongónak a támogatását és szenvedélyét.”

A verseny egyben a huszadik évfordulóját is jelenti annak, hogy a brit Colin McRae a hazai pályán aratott második győzelme után magasba emelhette a világbajnoki címet.

„Colin egy hihetetlen srác volt, sportágunk egyik szuperhőse” – emlékezett vissza Solberg. „Emlékszem, hogy ültem vele, amikor a Ford csapathoz csatlakoztam. Nem hittem el, hogy így is lehet vezetni egy autót, főleg nem egy olyan embernek, aki annyira józan és normális volt, mint Colin.”

 

Andrew

 

2015. szeptember 21.