Get Adobe Flash player

Hírek: Lotus Exige R-GT - A Lotus Exige az Ypres Rally-n mutatkozik be

 

A Lotus Exige az Ypres Rally-n mutatkozik be

A legendás brit sportautó márka, a Lotus új raliautója, az Exige R-GT a belga Geko Ypres Rally-n mutatkozik be június 21-23-a között, egyelőre előfutóként. Az a portugál Bernardo Sousa fogja vezetni az autót, aki később Európa-bajnoki futamokon és az Intercontinental Rally Challenge eseményein vesz majd részt.

Az Exige R-GT-t tesztelték már Olaszországban, és a folyamatos fejlesztés részeként ez a verseny lesz az első hivatalos szereplése, igaz, még mint előfutó autó. A Geko Ypres Rally, melynek a nyugat-flandriai Ypres városa ad helyet, lesz az első alkalom a rajongók számára, hogy közelről vegyék szemügyre az autót és versenyzőit, Bernardo Sousát és Corrado Mancinit.

A versenyen a teljes Lotus International Team képviselteti magát, ez lesz a csapat számára az első hivatalos esemény, hasznos alkalom a tapasztalatszerzésre.

Az Ypres Rally az egyik legvarázslatosabb és legjellegzetesebb verseny Európában, illetve az IRC sorozatban. A Lotus International Rally Team azért vesz részt az eseményen, hogy folytassa a teszteket és finomhangolási munkákat végezzen az autó beállításain, melyet új futóművel, módosított elektronikával és az új technikai partnernek, a francia gumiabroncs gyárnak köszönhetően Michelin gumikkal látnak el.

Claudio Berro, a Lotus Motorsport igazgatója a következőket mondta el: „Az Exige R-GT fejlesztése jó úton halad, jóllehet a GT kategória szabályai pontosításra szorulnak még, ezeket az FIA valószínűleg a Motorsport Világtanács június 15-i ülésén fogja tisztázni. De addig is várjuk az Ypres-t, mely hasznos tapasztalatokkal fog szolgálni számunkra, ugyanakkor bemutathatjuk a rali világának ezt a látványos autót.”

Bernardo Sousa versenyző így nyilatkozott: „Örömmel tölt el, hogy részt vehetek az Exige-dzsel a Geko Ypres Rally-n, még akkor is, ha csak előfutóként tehetem. Ez az esemény segít majd abban, hogy lássuk azok ellen az időeredményeinket, akik a jövőben a versenytársaink lesznek. A tesztek alatt az autó folyamatos fejlődésen ment keresztül, napról napra egyre nagyobb potenciált érzek benne.”

  

Forrás: Lotus International Rally

 

Andrew

 

2012. június 12.



Módosítás: (2014. augusztus 10. vasárnap, 09:38)