Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen C3 WRC 2017 - Ideális forgatókönyv 2016-ra

 

Ideális forgatókönyv 2016-ra

Kris Meeke úgy véli, az idei részleges rali világbajnoki programja megfelelő stratégia lehet ahhoz, hogy biztosítsák a Citroen Racing tökéletes felkészülését a csapat 2017-es visszatéréséhez.

Az észak-ír pilóta a 2016-os sorozat egyes – egyelőre nem meghatározott számú – európai versenyein fogja vezetni a DS 3 WRC-t a Citroen által támogatott Abu Dhabi Total World Rally Team színeiben. Meeke ezzel párhuzamosan a Citroen Racinggel együtt fog dolgozni azon, hogy kifejlesszenek egy teljesen új, 2017-ben bemutatásra kerülő autó. Miután azonban az idei versenynaptár kibővült, a Citroennel három éves szerződést aláíró Meeke megjegyezte, hogy egy teljes szezon hatalmas nyomást helyezne a 2017-es autó projektjére.

„Mivel a versenynaptár egy extra, kínai eseményt is tartalmaz, augusztus és november között bizonyára alig lesz idő fellélegezni – akkor is, ha csak versenyzel” – nyilatkozta Meeke. „És ez lesz a legkritikusabb időszak az új autók fejlesztési fázisában is, mivel késszé kell tennie őket mindenkinek. Bármennyire is nem hagyhatom, hogy elússzon a tapasztalat és a lehető legtöbb versenyen akarok részt venni, egy 2016-os részleges program lehet az ideális forgatókönyv. Időt fog számunkra adni, hogy fellélegezzünk és minden erőfeszítésünket a 2017-es új autó építésére fordítsuk, míg a 2016-os versenyeket arra használhatjuk, hogy formában maradjunk és építsük a tapasztalatot.”

Meeke 2016-os szezonja a januárban megrendezésre kerülő rali világbajnoki idénynyitón, a Monte-Carlo Rallye-n veszi kezdetét, melyen Stephane Lefebvre fogja hajtani a csapat másik DS 3 WRC-jét.

 

Andrew

 

2016. január 3.