Get Adobe Flash player

Meeke csapat-, Neuville útkeresésben

 

Az elmúlt hónapban látogatást tett a Hyundai Motorsport alzenaui központjába Kris Meeke, a szóbeszédek pedig arról szólnak, hogy a Citroen versenyzője a 2016-os szezonra helyet cserélhet Thierry Neuville-lel.

Meeke jelenlegi szerződése az év végén lejár, a Hyundai ugyanakkor fenntartja, hogy megállapodásuk van Neuville-lel a következő szezonra.

A belga pilótával kapcsolatos források azonban arról számoltak be az Autosport magazinnak, hogy a tavalyi német futam győztese árnyéka önmagának a Svéd Rally óta, ahol harcban volt a győzelemért és végül másodikként végzett, ez pedig a teljesítményén is jól látható. Neuville önbizalmának az sem tehetett jó, hogy a brit versenyen a mostanában remek tempót és jó eredményeket felmutató, a Hyundai-jal a napokban hosszútávú szerződést kötő Hayden Paddon veszi át a szerepét az elsőszámú alakulatnál, míg a belga a Hyundai Motorsport N színeiben futhat.

Bár nem elégedett a jelenlegi helyzetével Neuville, szervizparki értesülések szerint azonban nem tud kibújni a hyundai-os szerződéséből, így jövőre is az i20 WRC-vel lesz látható, holott Yves Matton is és Malcolm Wilson is szívesen látná a Citroennél, illetve az M-Sportnál.

Meeke nem volt hajlandó kommentálni a Hyundai-nél tett látogatását. „Semmit sem tudok mondani ilyen téren” – nyilatkozta az Autosport magazinnak. „Minden, amit akarok, hogy bebiztosítsak egy ülést a rali világbajnokság következő szezonjára.”

A legnagyobb esély az idei Argentin Rally győztese számára az, hogy a jelenlegi munkaadójánál marad, Matton azonban az idényzáró Brit Rally-ig sem vele, sem Mads Ostberggel nem fog tárgyalni a szerződésről.

„Ahogyan korábban is elmondtam, nagyon hálás vagyok azért, amit Yves és a teljes Citroen csapat tesz értem” – nyilatkozta Meeke. „Újraindították a pályafutásomat, és úgy érzem, nagyon-nagyon jól dolgozunk együtt. Nagy volt a nyomás idén, de az Argentínában aratott győzelem megmutatta, mire képes ez a csapat, amikor együtt vagyunk.”

 

Andrew

 

2015. október 22.