Get Adobe Flash player

Hírek: RK World Rally Team - Kubica akár visszalépne a WRC 2-be is

 

Kubica akár visszalépne a WRC 2-be is

Robert Kubica utalást tett rá, hogy a döcögősen alakult 2015-ös rali világbajnoki szezonja után jövőre visszalépne és a WRC 2-ben versenyezne.

A rali világbajnokság második vonalának bajnoki címét 2013-ban elhódító lengyel pilóta és csapata, az RK World Rally Team idén nehézségekkel küszködik, Kubica pedig nem akar ugyanebbe a helyzetbe kerülni 2016-ban. „Jelen pillanatban nem tudok semmit a jövő évről, az azonban bizonyos, hogy lesz némi változás” – idézte Kubica szavait az Autosport magazin. „November vége előtt tudni akarom, hogy mit fogok csinálni jövőre.”

A korábbi Forma-1-es versenyző arról az eshetőségről is beszélt, hogy hátat fordít a ralisportnak és visszatér a pályaversenyzéshez, ugyanakkor úgy érzi, a rali világbajnokság egy befejezetlen dolog számára. „Lehet ez egy teljes sportágváltás, de lehet az is, hogy némileg változtatok azon, amiben most futok. Annak nincs értelme, hogy úgy folytassuk, mint ahogyan most csináljuk – nem vagyunk abban a helyzetben, hogy a többi autó, a top pilóták és top csapatok ellen csatázzunk. Ez olyan, mint házat építeni alapok nélkül, én viszont túlságosan versenyszellemű vagyok, hogy csak úgy vezessek. Azért csinálom ezt a sportot, mivel megvan a szenvedélyem, de azért is, mert versenyképes akarok lenni.

Az erőforrások és a tesztelés hiányáról van szó; megfelelően kell csinálnunk. Talán a több teszteléssel történő kevesebb verseny lesz egy lehetőség jövőre, vagy a WRC 2 felé történő lépés is egy opció.”

Kubica egy viszontagságos szezon végéhez közeledik, amit az A-Style csapatával kezdett. Később szakított az olaszokkal – emiatt ki is hagyta a világbajnokság argentin fordulóját –, és felállította a saját alakulatát. Az Ausztrál Rally-n szintén nem vett részt, hogy felkészüljön a Tour de Corse-ra, a sorozat utolsó két versenyén, Katalóniában és Wales-ben azonban mindenképpen ott lesz.

A WRC 2-re történő váltás lehetőségét alátámasztják a planetmarcus.com fotói is, melyek szerint Kubica a napokban tesztelte is már a brit MSL Motorsport Ford Fiesta R5-ösét.

 

Andrew

 

2015. október 9.