Get Adobe Flash player

Hírek: RK World Rally Team - Kubica kiszállhat a raliból

 

Kubica kiszállhat a raliból

Jelenleg úgy tűnik, hogy a Monte-Carlo Rallye lesz Robert Kubica egyetlen rali világbajnoki futama 2016-ban.

A korábbi Forma-1-es sztár elismerte, nincs meg a költségvetése arra, hogy a szezon nyitófutamán túl is lássa a jövőjét, és ha nem tudja biztosítani az anyagiakat, napirenden van a pályaversenyzéshez történő visszatérés is.

A Monte-Carlo Rallye-n Kubica saját Ford Fiesta WRC-jét fogja használni, melynek gondjait az olasz BRC viseli. „Egyelőre nincs programunk az év hátralevő részére” – mondta el az Autosport magazinnak. „Jelenleg úgy van, hogy a Monte után megáll ez. Tárgyalok szponzorokkal és másokkal, de ez az egy rali, amit most tervezünk.”

A lengyel pilóta a múlt hétvégén tesztelt első alkalommal a BRC-vel, amire a Francia-Alpokban került sor. A felkészülés idő előtt véget ért, mivel Kubica lecsúszott az útról, a különítmény pedig nem rendelkezett az autó javításához szükséges alkatrészekkel. Emiatt újabb tesztelést szerveznek. Az RK World Rally Team az idénynyitóra meghosszabbította a Pirellivel kötött megállapodását, így Kubica az olasz gyár abroncsain fog futni a Montén is.

A versenyző bevallotta, ami az autósportot illeti, a levegőben lóg a jövője. „Amennyiben a ralisportban folytatjuk, másnak kell lennie a múlt évhez képest – az őrületes volt” – nyilatkozta. „Egy nagy elkötelezettség teljes évet csinálni. Nem teljesíteném inkább az összes versenyt, de igazán jól készülnék fel azokra, amiken ott vagyok. Az is lehetséges ugyanakkor számunkra, hogy valami mást csinálunk, van néhány opció a szezon második felére. Ez egy pályaautóba történő visszaülést jelenthet. Ha ezt csinálom, minden időmet erre fogom szánni – ez egy hosszabb távú projekt lenne. Jelenleg azonban nem ez jár a fejemben. A Monte-Carlo Rallye van a fejemben, hogy biztos legyek benne, hogy teljesen felkészültem rá.”

Kubica jó mutatókkal rendelkezik a hercegségi viadalról, két évvel ezelőtt vezette a megmérettetést, tavaly pedig szakaszgyőzelmeket aratott. A jövő hétvégén megrendezésre kerülő versenyen az elsőszámú célja a problémamentes autózás és a célba érés lesz. „A monte-carlói egy nagyon megjósolhatatlan futam, és bizonyos, hogy az időjárás nagyon nagy szerepet fog játszani a versenyen” – mondta. „A Pirelli abroncsainkkal megvan az esélyünk, hogy bizonyos körülmények között előnyre tegyünk szert. Meglátjuk. Bármi történhet, de az számomra a cél, hogy hibák nélkül teljesítsem a versenyt.”

 

Andrew

 

2016. január 15.