Get Adobe Flash player

Hírek: RK World Rally Team - Kubica 2015-ben is marad a rali világbajnokságon

 

Kubica 2015-ben is marad a rali világbajnokságon

Hónapok óta tartó spekulációk végére tett pontot Robert Kubica, és bejelentette, hogy 2015-ben is a rali világbajnokságon áll rajthoz. A lengyel pilóta megerősítette, a szezon minden futamán részt fog venni.

A korábbi Forma-1-es pilóta második teljes ralis szezonjában is változatlan felállásban, azaz Maciek Szczepaniak navigálásával egy Ford Fiesta RS WRC volánja mögött, a Lotos lengyel olajtársaság támogatásával versenyzik majd, azt viszont csak később fogják bejelenteni, melyik csapat biztosítja számukra az autót.

„A helyzet elemzése után úgy döntöttem, hogy a rali világbajnokságon folytatom, a kihívás itt a legnagyobb számomra” – mondta el a 30 éves lengyel, aki hozzátette, októberben fontolóra vette, hogy visszatér a pályaversenyzéshez.

„Maciekkel egy Ford Fiesta RS WRC-vel fogunk menni, az autót az elmúlt évben megismertük, murván igazán jól kezelhető – ez egy olyan dolog, ami nagyon sokat segít nekem, mivel relatíve kevés a tapasztalatom. Hosszú időbe telt meghozni ezt a döntés, de egyáltalán nem volt rajtam nyomás. Biztos akartam lenni benne, nem akartam rohanni. Lesz még néhány új dolog, amiket később jelentek be.”

A Kubica menedzsmentjétől származó közlemény a következőket is írja: „Robert és Maciek ismeri mind a tizenhárom világbajnoki fordulót. Alázattal, a konzisztensségre és a további tapasztalatok gyűjtésére törekedve közelítik meg ugyanakkor ezt a kihívást – ez alapvető fontosságú lesz a képességeik alátámasztásában, amit már az első teljes szezonjukban is megmutattak a világ legnagyobb kihívású raliversenyein.”

Kubicáék első 2015-ös megmérettetése a januárban megrendezésre kerülő Monte-Carlo Rallye lesz, melyet idén az első két szakaszt követően vezettek is.

 

Andrew

 

2014. december 23.