Get Adobe Flash player

A B csoportos gépek és a fittség

A december 27-én az angliai Croftban megrendezett Christmas Stages Rally-n Malcolm Wilson is részt vett. Az M-Sport tulajdonosa Steve Perez Audi Sport Quattrójával futott demonstrációs céllal a mezőny előtt, a navigátori teendőket fia, Matthew látta el.

„Rá kellett, hogy jöjjek, mennyire fittnek kell lenni ezeknek az autóknak a vezetéséhez” – mondta el Wilson, aki a pályafutása során néhány alkalommal vezetett már Sport Quattrót, az Audiknak ugyanakkor jobbára a hosszú változatát használta. A B csoportos gépek közül annak idején kipróbálhatta a Ford RS200-at is, az MG Metro 6R4-gyel pedig hosszabb időszakot húzott le, mielőtt beköszöntött volna az A csoportos korszak. A csapattulajdonos manapság a csapata által fejlesztett Fordok különböző típusaival, valamint Ford Escort RS 1800 MK2-vel vesz részt itt-ott, így tudja, miről beszél, amikor az autóvezetés közbeni megterhelésre terelődik a szó.

Hogyan is mondta a négyszeres világbajnok Juha Kankkunen, aki szintén megtapasztalhatta a különböző korok technikáit? „WRC is for boys. Group B was for men” – azaz: „A WRC a fiúknak való. A férfiaké a B csoport volt.”

 

Andrew