Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Részletek a Hyundai csapatáról

 

Részletek a Hyundai csapatáról

A rali világbajnokságba visszatérését tervező Hyundai a nagy tapasztalattal rendelkező Michel Nandant nevezte ki csapatvezetőnek.

A francia nemzetiségű Nandan a ’90-es évek közepétől kulcsfontosságú technikai pozíciókat töltött be a Toyota, a Peugeot, majd a Suzuki rali világbajnoki csapatánál. Most ahhoz a Hyundaihoz csatlakozik, aki a tavaly szeptemberben a Párizsi Motor Show-n jelentette be, visszatér a sportágba. A koreai cégnél az i20-as modellből készülő WRC fejlesztés alatt van már, céljuk az, hogy a teljes 2014-es bajnokságban részt vegyenek.

A Hyundainál folyamatban van egy autósport részleg létrehozása is, a Hyundai Motorsport GmbH fogja a gyár rali világbajnoki programját vinni. A leányvállalat elnöke Gyoo-Heon Choi lesz.

„A Hyundai nagyon izgatott azzal kapcsolatban, hogy újra csatlakozik a rali világbajnoksághoz, és nem csak azért térünk vissza, hogy versenyezzünk, hanem hogy nyerjünk” – mondta el Tak Uk Im, aki a Hyundai Motor alelnöke és műveleti igazgatója is egyben. „A Hyundai és a rali világbajnokság tökéletes egységet alkotnak, a versenyben szerzett tapasztalatunkat közvetlenül fel fogjuk használni az utcai járműveink teljesítményének és menettulajdonságainak javítására.”

A Hyundai számára nem idegen a rali világbajnokság világa, 2000 és 2003 között szerepelt már a sorozatban. A koreai cég visszatérésével ugyanakkor „feljebb rakja a lécet”, mivel saját csapat fogja működtetni a tevékenységet, mely számára kifejezetten erre a célra építenek egy bázist a németországi Alzenauban, Frankfurt közelében, ott, ahol a Hyundai európai főhadiszállása is megtalálható.

A 2013-as rali világbajnoki szezon a legendás Monte-Carlo Rallye-val jövő héten veszi kezdetét, a Hyundai pedig egy evés felkészülési munkával csatlakozik a ralivilág nagyszínpadához, melyben a WRC specifikációjú i20 intenzív fejlesztését az új vezető, Michel Nandan irányítja.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Hyundai engem szemelt ki a rali világbajnoksághoz történő csatlakozás izgalmas feladatainak élére. A projekt még gyerekcipőben jár, de a dolgok gyorsan zajlanak, alig várom a csapat fejlődését az év folyamán” – jegyezte meg Nandan. „Sok tennivaló van, ezzel teljes mértékben tisztában vagyunk, de az alzenaui létesítménnyel és a nagyszerű motivációval rendelkező emberekkel készen állunk a fejlődésre.”

Az i20 kezdeti változatának tesztelése már el is kezdődött Koreában, mely azt a célt szolgálja a Hyundai számára, hogy különböző alkatrész és futómű vizsgálatokat végezhessenek. A 2013-as évben további tesztekre kerül majd sor.

„Az i20 egy átmeneti verziójának használatával nagyon fontos alkatrészteszteléseket tudunk véghezvinni, ezzel tudjuk azt biztosítani, hogy elvégezzük a házi feladatunkat, mielőtt versenybe szállnánk” – árulta el Nandan. „Ez a 2013-as esztendőben folytatódik, hogy felkészüljünk az első teljes szezonunkra, 2014-re. Meg kell hoznunk nagyon más sok fontos döntést is az év folyamán, különösképpen a versenyzők kiválasztásával kapcsolatban, de ez is időt és alapos átgondolást igényel. Ugyanakkor nyomon fogjuk követni azt is, hogy mi történik a 2013-as rali világbajnoki szezonban.”

 

Andrew

 

2013. január 11.