Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Francia bevásárlás

 

Francia bevásárlás

 

Nem egészen egy évvel azelőtt, hogy a Hyundai i20 World Rally Car pályára lépne, a csapat bevásárló körúton vett részt Franciaországban.

Michel Nandan januárban csatlakozott a dél-koreai márkához, és vezeti a Frankfurthoz közeli Alzenauban felépítésre kerülő motorsport részleget. Nyelvi nehézségei nem igazán adódnak majd, hiszen két kollégája is francia lesz.

A Peugeot 207 S2000-es projektet vezető Bertrand Vallat a Hyundai technikai részlegéhez, míg a korábban az ugyancsak a Peugeot alkalmazásában álló Thomas Villette a kommunikációs osztályhoz csatlakozott a napokban.

Vallatt nem csak a hat Intercontinental Rally Challenge és számtalan más nemzeti bajnoki címet szerző 207 S2000-es projektet felügyelte, de részt vett a Peugeot 208 R5 munkálatainak első fázisában is.

Ezzel a két bejelentéssel a világ ötödik legnagyobb autógyára alátámasztotta azt, hogy ralisport programjuk jó úton halad annak ellenére, hogy az utóbbi hetekben kevesebbet lehetett hallani róla.

A következő bejelentés várhatóan azzal lesz kapcsolatos, hogy ki lesz a vezető pilóta a tesztprogram keretében. A híresztelések szerint a korábban a Subaru gyári csapatánál több idényt eltöltő ausztrál Chris Atkinson az egyik esélyes erre a feladatra.

 

Andrew

 

2013. február 25.