Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Felfrissített i20 WRC

 

Felfrissített i20 WRC

A Hyundai Motorsport újabb fontos lépést tett a rali világbajnokságra történő visszatérése előtt, amikor a Genfi Motor Show-n bemutatta i20 WRC-jének legújabb változatát.

A dél-koreai autógyár sportosztálya körül az elmúlt időszakban felpörögtek az események, fejlesztik és privát tesztek keretében próbálgatják a világbajnokságon a jövő esztendőben bemutatkozó versenygépet. Az i20 WRC verziójának leleplezésére tavaly szeptemberben került sor a Párizsi Motor Show-n, a most kiállított autó pedig már jelentős frissítéseket tartalmaz a karosszéria és a felfüggesztés terén. A továbbfejlesztés a Hyundai koreai Namyangban található kutató és fejlesztő részlegének, valamint a Hyundai Motorsport GmBH Németországban újonnan létesített központjának közös munkája.

Az új specifikációjú Hyundai i20 WRC-t meglepő dekorációval öltöztették fel, mely a dinamikusan megjelenített hagyományos Hyundai kék színből és a koreai betűtípus, a Hunminjeongeum innovatív megjelenítéséből áll össze.

„Izgalmas WRC programunk legelején vagyunk még mindig, így a csapat és az autó fejlődésének görbéje meredek ívet mutat” – nyilatkozta Michel Nandan csapatvezető. „Az i20 WRC legújabb verziója az aerodinamikát helyezte középpontba azzal a céllal, hogy fejlesszük a kocsi hűtőrendszereit.

Az új hátsó szárny és az első lökhárító új kinézetet kölcsönöz az i20 WRC számára, míg a karosszériaelemek alatti fejlesztések a felfüggesztés kinematikájának és a karosszéria merevségének javítását szolgálták. Az év további részében feszített ütemű strukturált tesztprogramot fogunk végrehajtani. Mind az autó, mind az alzenaui csapat esetében le kell fektetnünk az oly fontos alapokat.”

A kinevezése óta eltelt két hónapban Nandan munkájának középpontjában az állt, hogy a Hyundai világbajnoki csapatának alapjait összerakja a kifejezetten erre a célra létrehozott alzenaui létesítményben, így kerültek a csapathoz kulcsfontosságú műszaki, logisztikai és autósportban járatos szakemberek. Az alakulat hamarosan egy intenzívebb tesztprogramnak lát neki az i20 WRC-vel, hogy a bemutatkozó szezonja előtt felgyorsítja a kocsi fejlesztését.

„Becsvágyó és hálás feladat egy autósporttal foglalkozó létesítményt a semmiből felépíteni” – mondta el Nandan. „Folyamatban van a csapattagok toborzása, de számos kulcsfontosságú embert találtunk már, ők rengeteg ralival és autósporttal kapcsolatos tapasztalattal rendelkeznek. Gyors ütemben halad a csapat infrastruktúrájának kiépítése, elégedettek vagyunk, mivel minden az ütemterv szerint halad.

A Hyundai azért tér vissza a rali világbajnokságra, hogy a nagyvilág gyorsasági szakaszain bizonyítsa műszaki rátermettségét. Végső célunk a győzelem, de tisztában vagyunk azzal, hogy ehhez kemény csatákat kell vívnunk. Ezt az évet arra használjuk, hogy szilárd alapokat építsünk, de reméljük, hogy a 2014-es szezon közeledtével ez gyorsan fog haladni.”

 

Andrew

 

2013. március 5.