Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Wales-ben debütálhat a Hyundai WRC-je

 

Wales-ben debütálhat a Hyundai WRC-je

A ralivilág legújabb World Rally Car-ja, a Hyundai i20 WRC a szezon végi brit világbajnoki futamon mutatkozhat be egyes sajtóinformációk szerint.

A koreai autógyár azt tervezi, hogy négykerékhajtásos, turbófeltöltéses motorral szerelt csúcskategóriás versenygépével a novemberben megrendezésre kerülő Wales Rally GB-n áll rajhoz első alkalommal, mielőtt a 2014-es rali világbajnoki programját megkezdené.

A Hyundai a lehetséges versenyzőkkel kapcsolatban sem nyilatkozott még, de elképzelhető, hogy a WRC-s tapasztalatokkal is rendelkező korábbi IRC bajnok Kris Meeke fogja vezetni első alkalommal az i20 WRC-t.

A nagyközönség számára tavaly ősszel a Párizsi Motor Show-n volt látható a Hyundai legfrissebb versenyautója először, a tavasz folyamán Genovában aztán már az első tesztek alapján módosított kocsit állították ki. A fejlesztések a Hyundai Motorsport alzenaui központjában zajlanak a Peugeot Sport korábbi technikai igazgatójának, Michel Nandannak a vezetésével, aki a jelenlegi huszonötös stábot szeretné az elkövetkezendő időszakban százfősre bővíteni.

A Hyundai i20 WRC intenzív tesztprogramja a hírek szerint a nyáron veszi kezdetét.

 

Andrew

 

2013. március 25.