Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Újabb kinevezések a Hyundai-nál

 

Újabb kinevezések a Hyundai-nál

A Hyundai tovább erősíti motorsport részlegét, miután készül a rali világbajnokságba történő visszatérésére.

A koreai autógyár programját vezető Michel Nandan több kulcspozícióra nevezett ki munkatársakat, miközben a csapat németországi központjában zajlik az i20 WRC fejlesztése, aminek a tesztelése az év későbbi szakaszában fog elkezdődni.

Az i20-on december óta dolgozó Bertrand Vallat a jövőben főtervezőként tevékenykedik. A francia mérnök korábban a Peugeot Sportnál a 207 S2000-es fejlesztésében vett részt.

Stephane Girard a motorrészleghez vezetőjeként csatlakozott a csapathoz, ő a Peugeot Sportnál, a Subaru World Rally Team-nél és a Citroen Sportnál gyűjtött értékes tapasztalatokat.

Alain Penasse a hónap végén kerül a csapatvezetői pozícióba. Az 51 éves belga a Toyota Team Europe-nál, a Peugeot Sportnál és a Michelinnél is dolgozott, de részt vett az Ypres Rally-k szervezésében is.

A korábban a Toyota Forma-1-es programjában dolgozó Ernst Kopp gondjaira bízták a gyártórészleget és a technikai személyzet toborzását, míg a már több mint egy évtizede a Hyundai Motor Europe-ot erősítő Stefan Ph. Henrichet marketing és PR igazgatóvá nevezték ki.

Gyors ütemben fejlődünk az év elejétől, jó úton haladunk a főbb pozíciók feltöltésével, hogy a csapat törzsét kialakítsuk” – mondta el Nandan. „Egy nagy és izgalmas kihívással találtuk szembe magunkat azzal, hogy az alapoktól kell felépítenünk a csapatot. Már csak kilenc hónapunk van arra, hogy felkészüljünk a következő esztendőre. A szakma legjobb emberei állnak mellettem, így biztos vagyok abban, hogy elérjük ambiciózus céljainkat és készen állunk majd a 2014-es rali világbajnokságra.

Amellett, hogy egy nagyon sűrű év áll előttünk, hiszem, hogy a sikernek a csapatmunka a kulcsa, karöltve az autósport iránti elkötelezettséggel és szenvedéllyel” – zárta gondolatait a Hyundai Motorsport igazgatója.

 

Andrew

 

2013. április 19.