Get Adobe Flash player

A C3 WRC kezelhetőségi problémái - Meeke a Citroen tervezési hibájáról

 

Meeke a Citroen tervezési hibájáról

Kris Meeke viharos körülmények között távozott a Citroen rali világbajnoki csapatától a 2018-as szezon közepén. A brit pilóta az ezt megelőző évben két futamot nyert a C3 WRC-vel, ami ugyanakkor sokszor bizonyult vezethetetlennek. Meeke-nek talán emiatt is volt a sok balesete. A francia Autohebdo cikkében durva szavakkal illette a versenyző egykori alakulatát.

„Ami a legjobban bántott, az a döntésükről szóló bejelentés infantilis szövegezése, a szavaik tökéletlensége. A közlemény sz** volt” – magyarázta Meeke a csapattal szezon közben hirtelen megszakadt kapcsolatát hónapokkal később, majd egy 2017-es esetet említett, ami a részéről nagy balesettel záruló Szardínia Rally után történt. „Azt kérdeztem tőlük, hogy amennyiben át kellene tervezni az autót, más lenne-e a karakterisztikája. Egyenesen a szemembe néztek, és azt mondták: ’Nem!’

Később egy mérnök felfedezett valami hibás dolgot a geometriában és az autó valós természetében. Egy évbe telt nekik a megoldás kivitelezése. Az új verzió idén debütált Finnországban. Alapvetően nem volt valami rendben a tervezéssel” – mondta a brit pilóta a C3 WRC-ről. „Sosem tudatták velem az igazságot.”

 

Andrew

 

2019. január 9.