Get Adobe Flash player

Az M-Sport mexikói váltóügye - Az olaj robbantotta az M-Sport ügyét

 

Az olaj robbantotta az M-Sport ügyét

Bár kétségtelenül megkönnyebbült az M-Sport az FIA által lefolytatott vizsgálatok után, Malcolm Wilson, a csapat vezetője azt állítja, sosem volt kétsége afelől, hogy Sebastien Ogier Ford Fiesta WRC-jének sebességváltója szabályos volt a Mexikó Rally-n.

Az FIA a párizsi főhadiszállásán folytatott le további vizsgálatokat, miután a világbajnokság harmadik futamát követő technikai ellenőrzésen felmerült a gyanú, hogy a megengedettnél könnyebb a kérdéses autó váltója. Jerome Toquet, az FIA technikai delegáltja megbontotta az egységet, és végül rendben találta azt, a Mexikó Rally felügyelőtestülete ennek megfelelően pedig véglegesítette az eredménylistát, melyen Ogier neve a második helyen volt található Kris Meeke mögött.

Megbízhatónak mondható források szerint a viadal végén a váltóban maradt olaj mennyisége miatt merültek fel a kérdések, az egység háromszáz grammal bizonyult könnyebbnek a homologizációs súlynál. „Boldogok vagyunk mindig, amikor az FIA-val dolgozhatunk, de sosem voltak kétségeim azzal kapcsolatban, hogy ez lesz az eredmény – ez az, ami miatt abszolúte nem hezitáltunk, hogy odaküldjük a váltót” – mondta el Wilson.

A döntés értelmében Ogier és az M-Sport megtarthatta vezető helyét a Korzika Rally-t megelőzően az egyéni, illetve a gyártók közötti pontversenyben is.

 

Andrew

 

2017. április 16.