Get Adobe Flash player

Újdonságok Franciaországból

Fotó: Hugo Blancher / Rallye-Sport.fr

 

Terítéken a Citroen DS3 S2000, valamint a Citroen és a Renault R5-ös autói

 

Két évig ellenállt, végül mégiscsak a DS3 Szuper 2000-es változatának homologizációjáért folyamodott a Citroen az FIA-nál. A DS3-nak így a WRC változat mellett lesz egy 1,6 literes turbófeltöltéses motorral szerelt S2000-es, azaz RRC (Regional Rally Car) változata is, mellyel a nemzetközi és nemzeti bajnokságokban állhatnának rajthoz a versenyzők.

A DS3 S2000 homologizálása várhatóan október 15-én fog megtörténni. A bemutatkozásra a tervek szerint az október végén megrendezésre kerülő Rallye du Valais-on fog sor kerülni Svájcban, az újdonságot a belga Pieter Tsjoen vezeti majd. 

A hírnek a Citroen új pilótája, Khalid Al Qassimi örülhet többek között, aki a közel-keleti regionális rali bajnokságban már egy ilyen autóval vehet részt, köszönhetően az Abu Dhabi és a Citroen között pár nappal ezelőtt létrejött megállapodásnak. 

A Citroen az R5-ös versenygépének bemutatását is tervezi, erre a Peugeot hasonló kategóriás kocsijának, a 208 R5-nek a piacra dobása után három hónappal kerülhet sor.

A hírek szerint a Renault is gondolkozik azon, hogy az új Clióból R5-ös autót fejlesszen, melyben 1,6 literes turbómotor és kormányról vezérelhető szekvenciális váltó dolgozna. 

 

Forrás: www.GPweek.com

 

Andrew