Get Adobe Flash player

Tapadási gondok az M-Sportnál Argentínában

A rali világbajnokság címvédő csapata, az M-Sport beazonosította, mi okozta csalódást keltő szereplésüket az Argentin Rally alacsony tapadású szakaszain.

Malcolm Wilson alakulata a portugál verseny előtt úgy vélte, a probléma a különleges körülményeknek volt betudható, és nem ismétlődik meg az európai versenyeken.

Az uralkodó világbajnok, Sebastien Ogier tisztes távolságban lemaradva negyedikként ért célba a dél-amerikai viadalon, míg csapattársa, Elfyn Evans a hatodik helyen hozta be a Ford Fiesta WRC-t. A wales-i pilóta egy évvel korábban mindössze héttized másodperccel maradt le a győzelemről a DMACK gumiabroncsait használva. Wilson elmondta, ez irányt mutathatott a gárdának, hogy miért nem volt meg a tempójuk.

„Úgy tűnik, küszködünk egy kicsit az alacsony tapadással” – nyilatkozta. „Ugyanez volt tavaly. Igen, Elfyn egy perc előnnyel állt az élen az első nap végén, de hol volt Seb és Ott Tanak a másik autókkal? Közel sem voltak ilyen versenyképesek, és Wales-ben is ez volt tavaly. Meg kell néznünk tehát a tapadást, ami Elfynnek megvolt. Abszolúte nem fogunk a Michelinről semmit sem mondani, ugyanazzal a gumival rendelkezik mindenki. El lehet képzelni, a srácok nézték és vizsgálódtak, hogy kitalálják, mi is folyik, és vannak ötleteik.

Találtunk egy jobb megoldást a differenciálmű beállításra, ami nagyobb tapadást fog biztosítani, és előálltak további dolgokkal is a felfüggesztéssel kapcsolatban – kis részletek ezek. Nem aggódnak túlságosan!”

Wilson ugyanakkor elutasította azokat a feltételezéseket, miszerint csapatánál önteltséget okozott volna az első négy futamon aratott három győzelem. „Nem, nem hiszem, hogy lett volna ilyen önelégedettség egyáltalában. Az azonban igaz lehet talán, hogy valamiféleképpen élesebbé tesz ez minket egy kicsit. Készen állunk a következő versenyre.”

 

Andrew

 

2018. június 3.