Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Loeb visszatér a Montéra

 

Loeb visszatér a Montéra

Tizennégy hónappal a rali világbajnokságról történt visszavonulását követően egy verseny erejéig visszatér Sebastien Loeb, és rajthoz áll a 2015-ös szezon idénynyitóján, a Monte-Carlo Rallye-n. A negyvenéves francia megszokott navigátorával, a monacói Daniel Elenával indul, akivel összesen hétszer nyertek a hercegségben, legutóbb 2013-ban.

A páros Kris Meeke-hez és Paul Nagle-höz csatlakozik a másik pontszerző legénységként a Citroen Racingnél, ami jövőre már DS márkaként fog szerepelni a ralisport csúcskategóriájában. „Meg kell mondanom, egy pillanatig sem hezitáltam, amikor felkínálták a lehetőséget a versenyzésre” – mondta el Loeb, aki a túraautó világbajnokság idei szezonjában a harmadik helyre vezette a Citroen C-Elysee-t.

„Úgy gondolom, Daniellel egyetértünk, hogy a Monte-Carlo az egyik kedvenc versenyünk. A csodálatos utak, a tény, hogy a gumiválasztás szerencsejáték és a partihangulat a gyorsasági szakaszokon, alig várjuk már, hogy mindezt ismét megtapasztaljuk!

És természetesen egy kitüntetés az, hogy történetének új fejezetében támogathatjuk a DS márkát. A DS 3 WRC-vel – a „kis versenygéppel”, ahogyan elneveztem, amikor megjelent – rengeteg szép emlékem van. Remélem, hogy a 2015-ös Monte-Carlo Rallye egy újabbat fog hozni. Nyilvánvaló, hogy ez egy személyes kihívás lesz számomra, mivel több, mint egy éve nem vettem részt raliversenyen.”

Loeb már a hétvégén elkezdi a felkészülést, mivel részt fog venni a Franciaországban megrendezésre kerülő Rallye du Varon, ahol felesége, Severine diktálja majd az itinert. „Ez lehetőséget teremt számomra, hogy újra megismerkedjek az autóval. Sikerült találnunk néhány lyukat is az időbeosztásomban, így részt tudok venni a tesztelésen. Teljesen felvillanyoz ez a lehetőség, hogy találkozhassak a nagy ralicsaláddal a túraautó világbajnokság holtszezonjában.”

A teljes munkaidős rali világbajnoki szereplését 2012-ben befejező, de a következő idényben még négy futamot teljesítő Loeb a rali világbajnokság történetének messze legeredményesebb versenyzője, 2013-ban kilenc sorozatban megnyert világbajnoki címmel és hetvennyolc győzelemmel búcsúzott a sorozattól.

„A csapat büszkeséggel fogadta az ötletet, hogy egy új márkát támogasson a versenyzésben” – mondta el Yves Matton, a Citroen Racing igazgatója. „Amikor pedig elárultam nekik ma, hogy Sebastien Loeb és Daniel Elena fogja vezetni az egyik DS 3 WRC-t a Monte-Carlo Rallye-n, nagy lelkesedéssel fogadták a hírt! Hét itteni győzelmével Seb és Daniel tagadhatatlanul a verseny legnagyobb specialistája, és biztos vagyok benne, hogy rendkívül versenyképesek lesznek.”

 

Andrew

 

2014. november 24.