Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Lefebvre WRC-s lehetősége

 

Lefebvre WRC-s lehetősége

Az idén három címet, a WRC 3-as sorozat, a junior világbajnokság, valamint az Európa-bajnokság koronáját is begyűjtő Stephane Lefebvre 2015-ben egy szélesebb körű program keretében legalább két világbajnoki futamon egy DS 3 WRC-vel fog rajthoz állni. A 22 esztendős pilóta számára a fő csapásirány egy DS 3 R5-tel a WRC 2 lesz. Lefebvre a rali világbajnokság minden európai fordulóján rajthoz fog állni.

A francia versenyzői idén olyan honfitársai nyomában lépett a junior világbajnoki cím elhódításával, mint Sebastien Loeb vagy Sebastien Ogier, akik ugyancsak Citroennel szerezték meg annak idején ezt a címet. Lefebvre öt futamából hármat nyert meg.

A Citroen, mely a korona elhódítását 2015-re egy WRC 2-es teljes bajnoksággal, hat futammal honorálja, azt mondja, hogy a fiatal jövőre ezen kívül négy további versenyen vehet részt, melyek közül minimum kettő egy WRC specifikációjú DS 3-mal valósulhat meg. Miután idén már két versenyt is teljesíthetett egy R5-ös kocsival, Lefebvre alig várja, hogy kipróbálhassa a még gyorsabb WRC autót.

„Két évet adtam magamnak, hogy megnyerjem az FIA junior világbajnokságát” – emlékezett vissza Loeb protezsáltja, aki év közben a Red Bull figyelmét is felkeltette. „Tudtam, hogy jelentős kihívás lesz megbirkózni a világbajnoksággal. A versenyek nagyon sok tapasztalatot igényelnek. Nem volt könnyű, de sikerült gyorsnak lenni és távol tartani magunkat a gondoktól.

Ugyanezeket a célokat állítottam fel magamnak 2015-re. A DS 3 R5-tel a Spanyolországban és Wales-ben történt néhány futást követően keményen fogunk dolgozni, hogy fejlődjünk és felkészüljünk arra, hogy feljebb léphessünk a DS 3 WRC-ig. Nagy örömmel tölt el, hogy a Citroen Racing bízik bennem. Yves Matton és a csapata nagyon szoros kapcsolatot ápol a pilótákkal. Egy előny is az, hogy olyan csapatban tud valaki tanulni, ami már nyolcszor nyerte meg a világbajnokságot.”

Yves Matton, a francia gárda vezetője biztos abban, hogy a Citroennel a junior sikereket megízlelt hosszú pilótalista utolsó tagjának, Lefebvre-nek megvannak a képességei, hogy versenyre keljen elődei eredményeivel.

„Mióta felállításra került, csapatunk azzal is foglalkozik, hogy tehetséges fiatal versenyzőket hozzon a sportág felsőbb köreibe. Sebastien Loeb a leghíresebb példája ennek, de nem ő az egyetlen. Stephane Lefebvre-nek nagyszerű szezonja volt 2014-ben a DS 3 R3-mal. Van értelme számunkra, hogy támogassuk fejlődését a DS 3 R5-tel.

Vannak még dolgok, amiket meg kell tanulnia, de meg fogunk tenni mindent, amit tudunk, hogy segítsünk neki az elit szint felé történő újabb lépésben. Legalább két versenyen egy DS 3 WRC-vel fog részt venni emiatt. Ez a program, a junior világbajnoki és a különböző országokban megrendezésre kerülő Citroen Racing Trophy-n történő szerepvállalásunk mutatja, mennyire elkötelezett a márkánk a sportággal minden szinten.”

 

Andrew

 

2014. december 11.