Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Loeb élvezte a tesztet

 

Loeb élvezte a tesztet

 

Sebastien Loeb Monte-Carlo Rallye-ra történő felkészülése lendületet vett a múlt heti franciaországi teszttel, azt a kilencszeres világbajnok jókedvvel teljesítette.

Loeb csütörtökön és pénteken vezethette a DS 3 WRC-t Serres-ben, Devoluy régiójában, melyet követően elárulta, jó volt visszatérni ralis gyökereihez azok után, hogy a Citroen C-Elysee-vel eltöltött egy szezont a túraautó világbajnokságon. „Jó ezt az érzést érezni ismét a négykerékhajtásos autóval, a normál utakon” – mondta el a pilóta. „Ez egy nagyon más vezetési stílus. Sokkal többet kell improvizálnod, szórakoztató.”

Tizenöt hónappal legutolsó rali világbajnoki futama után a pilóta és navigátora, Daniel Elena egy versenyre visszatér és rajthoz áll a Citroen csapatával a 2015-ös szezon nyitófordulóján, a Monte-Carlo Rallye-n. Azok után azonban, hogy két napot tölthetett a kormány mögött, a francia tagadta, hogy a gyorsasági szakaszok újbóli teljesítése olyan természetes lenne, mint rápattanni egy kerékpárra. „Nos, jobban érzem magam egy autóban, mint egy biciklin! Egy kicsit bonyolult volt azonban az első nekifutás, hogy megragadjuk az érzést újra. Aztán nagyon gyorsan visszatért és a második nap már rendben volt.”

A Monte mestere, a hercegségi viadalt hét alkalommal is megnyerő pilóta a legkülönfélébb téli körülményekkel szembesült a teszten, ami jól felkészülést biztosított számára a hírhedten kiszámíthatatlan eseményre. „Nagyon jók voltak a feltételek az első napon, száraz volt helyenként kisebb nedves részekkel, de semmi különös. A második nap sokkal nehezebb volt a jeges és trükkös körülményekkel, főleg reggel. Valójában nem volt hó, de talán a versenyen sem lesz. Monte-Carlóval mindig ugyanaz a helyzet, megcsinálod az adott körülmények között a tesztet, aztán olyan körülmények között versenyezel, amit találsz” – tette hozzá Loeb, akinek a gyakorlása azért nem alakult zökkenőmentesen, egy ízben lecsúszott az útról, és csak a rajongók segítségével tudott visszaevickélni a pályára jó pár perc küzdelem után.

A többiekkel ellentétben a Citroen Racing nem a felkészülési időszakban, hanem a Monte-Carlo Rallye-t megelőzően a helyszínen tartja sajtótájékoztatóját, melynek során a DS Spirit márkanév is hivatalos bemutatásra kerül.

 

Andrew

 

2015. január 12.