Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Évfordulós dekoráció a DS 3-asokon

 

Évfordulós dekoráció a DS 3-asokon

A Citroen Racing leleplezte DS 3 WRC-jét, mellyel a 2015-ös rali világbajnokságon Kris Meeke és Mads Ostberg fog részt venni, valamint áll rajthoz Sebastien Loeb is a monte-carlói idénynyitón.

A francia gyártó ikonikus márkanevének, a DS-nek a hatvan éves évfordulója alkalmából különleges dekorációval lép pályára az autó, pirosban, fehérben és aranyban fog pompázni, a kocsi oldalának hátsó részén pedig egy nagy 60-as szám lesz látható. Ez utal arra, hogy az eredeti Citroen DS-t hatvan évvel ezelőtt, az 1955-ös Párizsi Motor Show-n mutatták be, ahol a kiállítás sztárjává is vált.

A Citroen ezen kívül bejelentette, hogy szponzorkapcsolatba lépett a svájci óragyártóval, a Certinával és az autóipari felszereléseket gyártó vállalattal, a Sparcóval. Előbbi cég termékeit Kris Meeke, Mads Ostberg és Khalid Al Qassimi is viselni fogja a futamokon, míg utóbbi együttműködés nem csak a ralira, hanem a túraautó világbajnokságra és az ügyfélprogramra is érvényes lesz.

„Nagyon örülünk, hogy olyan nagy tekintéllyel bíró partnerek, mint amilyen a Certina és a Sparco is, osztoznak szenvedélyünkben és döntöttek úgy, hogy a támogatásukról biztosítanak” – mondta el Yves Matton, a Citroen Racing vezetője. „Reméljük, hogy sikeresen fogjuk a színeiket vinni szerte a világon, a bolygónk legszebb és legkeményebb útjain is.”

A Citroen Racing változatlan pilótafelállással, Meeke-vel és Ostberggel vág neki a 2015-ös rali világbajnokságnak, bár a DS márka hírverése érdekében a szezonnyitó Monte-Carlo Rallye-n egy verseny erejéig Loeb is csatlakozik a csapathoz.

 

Andrew

 

2015. január 14.