Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Al-Attiyah M-Sport szerződésre hajt

 

Al-Attiyah M-Sport szerződésre hajt

 

Nasser Al-Attiyah megerősítette, azon dolgoznak, hogy szerződést kössenek az M-Sporttal, mely értelmében a Ford Fiesta RS WRC-ket építő cég Qatar M-Sport World Rally Team néven három autót indítana a jövő évi rali világbajnokságon.

A londoni olimpiai játékokon skeet lövészetben bronzérmet szerző katari pilóta a Ciprus Rally előtt a WRC Live műsorában Colin Clarknak beszélt terveiről, melyben elmondta, reméli, hogy az M-Sport ügyvezető igazgatójával, Malcolm Wilsonnal zaljó tárgyalások már a hétvégén eredményre vezetnek.

Az Al-Attiyah vezetésével megkötendő szerződésről a felek azután kezdtek el tárgyalni, hogy a Ford október első felében bejelentette, visszavonja a Ford World Rally Team gyári támogatását a szezon végén, ami a cumbriai cégnél költségvetési hiányt eredményez.

Al-Attiyah a következőket nyilatkozta: „Tárgyalunk Malcolmmal a következő évről. Nagyon fontos lenne, hogy az M-Sport a világbajnokságon maradhasson, reméljük, hogy erre egy jó megoldást találunk.” Arra a kérdésre, hogy egy kétautós csapat esetében ő vezetné-e az egyik gyári Fiesta RS WRC-t, így válaszolt: „Ha megegyezünk, egy háromautós M-Sport csapat felállítása a célunk.”

A csapat első számú versenyzője nagy valószínűséggel Petter Solberg lenne, Al-Attiyah hét futamon állna rajthoz a Fiestával.

Malcolm Wilson nem kívánta kommentálni, miért is utazik pontosan Pafos-ra, a Ciprus Rally színhelyére, csupán annyit mondott: „Igen, ott leszek, de azért, hogy támogassam az M-Sport mérnökeit, akik Nasser-nek segítenek a győzelem és a közel-keleti bajnoki cím megszerzésében.”

 

Forrás: www.autosport.com

 

Andrew

 

2012. november 2.