Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Az M-Sport 2013-as színei

 

Az M-Sport 2013-as színei

A Qatar M-Sport World Rally Team leleplezte az idei rali világbajnokságon csatába szálló autójának dekorációját.

A csapat elsőszámú pilótája, Mads Ostberg, az M-Sport ügyvezető igazgatója, Malcolm Wilson és a Castrol szponzorációs vezetője, Donald Smith Birminghamben, az Autosport International Racing Car Show-n mutatta be a nagyközönségnek első alkalommal a Ford Fiesta RS WRC idei fényezését.

„A jól beazonosítható bordó szín szoros kapcsolatban áll Katar Állammal, az új design pedig könnyen felismerhető a szakaszokon és azokon kívül is” – olvasható az M-Sport sajtóközleményében.

„Az új dekorációban a csapat és legfőbb partnerei, a Castrol EDGE, a Michelin és az Icepeak kiemelt szerepet kaptak, csakúgy, mint a Ford Motor Company, mely a szezon során technikai támogatást fog biztosítani.”

Az új színösszeállítás Ostberg, Evgeny Novikov, Thierry Neuville és Juho Hanninen Ford Fiesta RS WRC-jén is feltűnik az alakulat bemutatkozó versenyén, a jövő héten megrendezésre kerülő Monte-Carlo Rallye-n, de ezzel a dekorációval fog futni Nasser Al-Attiyah Fiesta RS WRC-je is februárban, a Svéd Rally hó borította gyorsasági szakaszain.

„Az egész csapat rengeteg időt és erőfeszítést ölt a 2013-as programunkba, az új festés az elkötelezettségünk eredménye” – mondta el Wilson. „A design azt a fantasztikus támogatást tükrözi, melyet a csapat és kereskedelmi partnereink irányából élvezünk, nélkülük ez nem működhetne. A csapat minden egyes tagja várja már, hogy a szakaszokon láthassa az autót, és hogy megkezdődjenek az új kihívások.”

A megújult külcsín alatt ugyanakkor egyelőre kevés változtatás található a Fiesta RS WRC-ben. Erről Wilson a következőket árulta el: „A homologizációs előírások miatt nehéz bármit is módosítani, de kis dolgokban mindig is lehet fejlődni. Az év folyamán – remélhetőleg – lesz egy evolúció, de reménykedünk abban, hogy az első néhány hónapban is versenyképesek maradunk, aztán meglátjuk, mi történik.”

 

Andrew

 

2013. január 10.