Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Az M-Sport megtartaná Neuville-t

 

Az M-Sport megtartaná Neuville-t

A Malcolm Wilson nevével fémjelzett cumbriai alakulat küzdeni fog azért, hogy soraiban tartsa Thierry Neuville-t a rali világbajnokság következő szezonjára is. Teszik ezt azért, mert elégedettek pilótájukkal, ugyanakkor a Citroen és a Hyundai is érdeklődik a fiatal belga tehetség után.

A 25 éves fordos második teljes rali világbajnoki idényének közepén a Volkswagen gyári pilótájával, Jari-Matti Latvalával holtversenyben a ponttáblázat második helyén áll jelenleg.

Neuville kinyilvánította, ő is az angol csapattal szeretné folytatni a jövő évben, az pedig, hogy a hírek szerint a névadó szponzor, Katar készen áll arra, hogy támogassa az M-Sport 2014-es programját is, azt jelenti, hogy a belga valószínűleg a továbbiakban is a Fiesta RS WRC-vel fog versenyezni.

„Senki mással nem beszéltem” – mondta el Neuville. „Boldog vagyok az M-Sportnál, a szezon hátra lévő részére fókuszálok. A Fiestát csodálatos vezetni, nagyon élvezem.”

Nasser Al-Attiyah, a Katar szerződés kulcsfigurája is Neuville-t, valamint a norvég Mads Ostberget látná a továbbra is a gyári Fiestákban.

„Mindketten nagyon jó pilóták, meg akarjuk tartani őket” – mondta el a katari versenyző. „Finnországban mindketten remekül teljesítettek, Thierry hihetetlen vezetéssel végzett a második helyen.”

A jövővel kapcsolatban Al-Attiyah a következőket nyilatkozta: „Teljesen boldog vagyok azzal, amit Malcolm és az M-Sport csinál ebben az évben. Ez az, amiért le akarok ülni velük egy megbeszélésre Németországban. Megpróbálunk lefixálni mindent Németországban, jobb korábban megcsinálni mindent, hogy rendben legyenek a dolgok 2014-re. Ugyanúgy akarjuk folytatni, mint ahogyan ebben az évben.”

 

Andrew

 

2013. augusztus 15.