Get Adobe Flash player

Latvala tanult Tanaktól

Jari-Matti Latvala elárulta, 2018-ban tanult a Toyota GAZOO Racing ralicsapatához abban a szezonban érkező Ott Tanaktól és megpróbált változtatni mind a vezetési stílusán, mind az autó beállítási lehetőségein.

Bár a kérdéses évben tizenkettedik teljes szezonját futotta a rali világbajnokágon Latvala, újdonsült csapattársa, Tanak jobban teljesített nála, olyannyira, hogy az észt az év utolsó versenyéig harcban volt a világbajnoki címért.

A finn pilóta úgy vélte a 2019-es szezon előtt, hogy hasznot tud húzni abból, hogy láthatta Tanak megközelítését. „Tudjuk, hogy Ott erős lesz” – nyilatkozta Latvala az autosport.com-nak. „Amikor láttam az előző évben a teljesítményét, tudtam, hogy kell valamit tennem magamért, ez a nyomás pedig előrébb vitt. Tavaly elég egyszerűvé tettem az autót, nem teljesen használtam ki a középső differenciálmű előnyét. Ehelyett az elég agresszív vezetésre támaszkodtam, hogy azt csináltassam az autóval, amit akartam, hogy csináljon.

Amikor Ott megérkezett a csapathoz, többet akart dolgozni az autóval, hogy semlegesebbé és könnyebben fordulóvá tegye, hogy aztán kevésbé agresszív lehessen a vezetése. Vele együtt tanultam egy kicsit, és elkezdett működni nálam is.”

 

Andrew